Figueres: canvi de rumb

0
1152

A Figueres necessitem començar una nova etapa on el prioritari sigui aconseguir una ciutat més segura, impulsar la reactivació econòmica i la reconstrucció social per a superar la crisi del covid-19. Els successius governs de Figueres, igual que l’actual d’ERC i PSC han contribuït a construir un model de ciutat ineficient, poc competitiu i que desincentiva a emprenedors, autònoms i empresaris perquè impulsin l’obertura dels seus negocis, comerços i empreses a la nostra ciutat. Aquesta situació, a la qual se suma la falta de mesures adequades i suficients per a enfrontar la crisi, suposa un declivi al qual cal posar fre abans que sigui massa tard.

D’altra banda, la desatenció dels successius governs a prestar adequadament serveis essencials, com la seguretat o la neteja, augmenta la insatisfacció dels veïns i el seu malestar amb la situació actual de la ciutat. A més d’impulsar un model fiscal injust que ha culminat enguany en una destralada fiscal que ha suposat un augment del 6,5% de l’IBI i altres impostos locals. Necessitem un govern bolcat en aportar solucions, la prioritat de les quals sigui realitzar una gestió excel·lent i detallar un full de ruta que doni respostes a les necessitats reals de tots els veïns. Necessitem un govern assenyat i moderat sense populistes ni separatistes que abusin constantment de les institucions que són de tots.

L’objectiu no pot ser que l’Ajuntament mantingui el seu poder adquisitiu, com diu l’alcaldessa d’ERC, i augmenti els impostos per a ells. L’objectiu és que el poder adquisitiu el mantinguin els ciutadans, per a això cal crear oportunitats de negoci i laborals, impulsar un alleujament fiscal i una simplificació administrativa que ajudi els autònoms i empresaris a mantenir les persianes pujades en aquesta dura crisi.

El que ocorre a Figueres és que canvien els governs però no canvien les dinàmiques ni canvien les polítiques, al final, ja es diguin Junts, PdeCAT, ERC, PSC o CUP, fan el mateix. Seguim amb els mateixos problemes d’inseguretat, seguim sense tenir un pla integral per a la zona oest, seguim amb els talls de llum al Culubret, seguim amb una ciutat amb problemes de neteja, seguim amb falta de llibertat econòmica per obrir amb garanties un negoci, seguim amb els problemes de mobilitat, seguim amb el malbaratament pressupostari, seguim sense tenir una oficina de projectes estratègics, continuem tenint els mateixos problemes que han llastrat el desenvolupament de la ciutat durant els últims deu anys i, posats a seguir, seguim amb els avorrits vídeos del vicealcalde i les promeses incomplertes de l’alcaldessa.

A mi em van ensenyar que si vols que les coses canviïn no pots fer sempre el mateix. Està a la nostra mà que les coses canviïn, i a Ciutadans estem convençuts que és el moment de fer les coses d’una altra manera perquè canviïn. És moment de recuperar el temps perdut i posar l’Ajuntament al servei de la reactivació econòmica i de la igualtat d’oportunitats per a ser una societat de ciutadans lliures i iguals.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li