Figueres beneficiarà més de 240 persones amb el nou programa de Treball als Barris

0
1148

Es tracta de persones empadronades als barris de la Marca de l’Ham i el Centre històric de Figueres


 

L’Ajuntament de Figueres ha impulsat una vegada més i des de fa 10 anys, el programa Treball als Barris, una iniciativa que dona resposta global en l’àmbit de l’ocupació i el desenvolupament econòmic i que beneficiarà directament més de 240 persones amb especials dificultats a l’hora de trobar feina.

El projecte, subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya i el Ministeri de Treball, té una dotació total de 477.612 euros.

L’objectiu del programa és oferir orientació laboral i brindar activitats de formació bàsica i professional. En aquest sentit, el projecte també inclou programes d’experienciació laboral que permetran ocupar durant uns mesos un total de 15 persones empadronades als barris de la Marca de l’Ham i el centre històric de Figueres.

DIFERENTS ACCIONS. Una de les accions plantejades, que al cap i a la fi esdevé la principal porta d’entrada pels usuaris, és l’anomenat «Dispositiu de suport a la inserció laboral de col·lectius amb dificultats especials». En aquest cas, està previst que el programa orienti, acompanyi i formi un total de 225 persones residents en un d’aquests dos barris, que es trobin amb dificultats d’inserció i inscrites a l’oficina del SOC.

D’altra banda, també hi haurà el «Programa de qualificació professional», que enguany permetrà que 12 alumnes es formin en tasques de manteniment i reparacions d’edificis i espais enjardinats. Els «Programes d’experienciació laboral», per la seva banda, oferiran 15 llocs de treball: 10 com a operaris de manteniment i reparacions d’edificis i d’espais enjardinats públics; 2 d’informadores ambientals i 3 de neteja i condicionament d’espais públics.

A més a més, i a banda d’aquests llocs de treball, el programa permet la contractació de 4 figures tècniques, com a tutores i orientadores del dispositiu, una d’aquestes amb funcions de coordinació, una tècnica en prospecció d’empreses i una persona d’auxiliar d’administració.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li