Figueres apujarà un 1,7% els impostos, les taxes i els preus públics l’any que ve

0
794

Amb claredat meridiana. Així va presentar la setmana passada el regidor d’Hisenda, Manel Toro, la proposta d’ordenances fiscals per al 2014. L’Ajuntament de Figueres apujarà l’any que ve un 1,7% els impostos, les taxes i els preus públics. Es tracta de l’aplicació de l’IPC del 2013. Tot i aquest missatge més negatiu per als ciutadans, Toro va preferir centrar l’exposició dels números en les bonificacions per a promoure activitat econòmica i ajudar els col·lectius més vulnerables.
El primer tinent d’alcalde i regidor d’Hisenda va exposar dues opcions per al pressupost d’ingressos del 2014. L’opció 1 -la triada pel govern- consistiria en aplicar l’IPC del 2013 sobre part d’impostos, taxes i preus públics i això donaria un resultat entre ingressos i despeses de -700.000 euros. L’opció 2 -la desestimada- seria la congelació de les ordenances fiscals, que segons Hisenda donaria un resultat entre ingressos i despeses de -1.200.000 euros.
Durant l’exposició del document, el regidor també es va referir al resultat pressupostari positiu del 2012 i a la política de contenció de la despesa i a la rebaixa dels ingressos. En aquest capítol, el govern municipal assegura que els impostos, les taxes i els preus públics representen el 65% del total d’ingressos de les arques municipals.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li