Figueres aprova l’ús de càmping al sector nord tot i els vots en contra del PSC

0
1462

PDECAT, ERC, Toro, Galimany i Olmedo hi van votar a favor i Figueres aportarà 300.000 euros en dos anys per a la instal·lació 


 

Està aprovat el text refós amb la modificació puntual del POUM per ubicar un càmping a la zona nord de Figueres. El ple de dijous passat va donar finalment llum verda a aquest canvi, que servirà per atraure inversors als antics terrenys del Càmping Pous, tancat a finals dels noranta. Els solars estan qualificats de no urbanitzables i ara, amb el canvi del planejament, se’ls podrà donar ús de càmping. Era la segona vegada que el govern del PDeCAT portava al ple el text refós amb la modificació puntual del POUM. Al desembre les abstencions de l’oposició no van permetre l’aprovació. En el ple de dijous, hi van votar a favor l’equip de govern del PDeCAT, ERC, els regidors no adscrits Manel Toro i Núria Galimany, i la portaveu del PP, M. Àngels Olmedo. El PSC va votar en contra i la resta de grups es van abstenir.

LA GOSSERA. Un altre projecte que també avança és el de la gossera comarcal. En el ple d’ahir l’Ajuntament de Figueres va aprovar el conveni de cooperació pel qual la ciutat aportarà 300.000 euros (en dues anualitats) al projecte per construir una nova instal·lació a Pedret i Marzà.

El Consell Comarcal va aprovar el passat mes de setembre el document constructiu i es posarà a licitació pròximament. La previsió és que l’equipament pugui estar enllestit a principis de l’any vinent. El cost total s’enfila fins als 830.324,97 euros. A banda de l’aportació de Figueres, la Diputació hi posarà 300.000 euros més; el Consell, 136.064 euros, i diversos ajuntaments que en fan ús finançaran els 94.260 euros restants, també en dues anualitats. El nou centre de protecció i adopció d’animals haurà de substituir les actuals instal·lacions que hi ha a Figueres, que des de fa temps pateixen problemes de sobreocupació i litigis amb els veïns pel soroll. Un cop s’hagin aprovat tots els convenis de col·laboració, el Consell portarà a licitació l’obra. La previsió és que els treballs es puguin iniciar en els propers mesos i el nou centre pugui estar operatiu a principis del 2019.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li