Figueres aprova el projecte d’ampliació del Centre de Formació Ferran Sunyer

0
1951

La segona fase de l’equipament, que inclourà una incubadora d’empreses, tindrà un cost d’1.081.849 euros


 

Amb 12 vots a favor i 7 abstencions el Ple de Figueres va donar llum verda dijous passat al projecte d’ampliació del Centre de Formació Integrat Ferran Sunyer. Això comportarà la construcció d’un edifici adjacent a l’actual, que donarà més espai a l’escola oficial d’idiomes i en el qual també s’hi podrà instal·lar la futura incubadora vertical d’empreses.

Amb el projecte aprovat es podrà tirar endavant la segona fase d’aquest complex de l’època de l’alcalde Santi Vila i que està situat al recinte firal.

Ara que el projecte d’execució ha quedat aprovat inicialment s’ha obert la fase de l’exposició pública. L’obra té un pressupost d’1.081.849 euros. L’edifici que es construirà serà exactament igual que l’actual. Uns 548 metres quadrats s’afegiran als 1.712 metres quadrats que actualment hi ha disponibles. Tots dos edificis estaran comunicats i tindran una entrada conjunta. Tot i això, el nou edifici també disposarà d’una entrada lateral pròpia. En el Ple alguns grups es van mostrar reticents pel cost que comportarà l’ampliació del projecte però cap formació hi va votar en contra.

La regidora no adscrita d’exUnió, Núria Galimany, va aprofitar l’ocasió per demanar que es desenvolupi el pla que tenen ideat els responsables de l’Escola Oficial d’Idiomes a Figueres. Galimany, estudiosa de llengües estrangeres, va lloar el sistema de l’Escola Oficial d’Idiomes de les Drassanes de Barcelona i el va posar com a exemple a seguir.

El darrer Ple també va aprovar la reforma d’una part de la plaça de l’Institut Ramon Muntaner situada al carrer Sant Pau. Amb aquesta millora es pretén aconseguir un espai exterior afegit a l’Institut, que actualment només té tancada la part exterior que dona al claustre. A més en horaris no lectius les entitats que ho demanin podrien fer servir l’espai. L’altre objectiu que es persegueix és combatre l’incivisme en aquesta zona i millorar en general l’entorn de la plaça. Tots els grups van donar suport a l’obra, que té un pressupost de 47.409,11 euros.

PROTESTA. Per segon Ple consecutiu, desenes de treballadors de l’Ajuntament van entrar a la sala amb pancartes. Continua la protesta del col·lectiu que reclama la valoració dels seus llocs de treball. Asseguren que l’Ajuntament està incomplint el conveni laboral, i en el cas de la Guàrdia Urbana amenacen de negar-se a fer hores extres durant la celebració del Festival Acústica que té lloc entre finals d’agost i principis de setembre.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li