Figueres aprova el Pla local d’inclusió social 2019-2020

0
1345

Aquestes polítiques tenen un caràcter transversal i busquen un treball en xarxa entre els diversos agents del territori 


 

L’últim ple de l’Ajuntament de Figueres va aprovar per unanimitat el Pla local d’inclusió social, que prèviament havia estat consensuat per tots els grups representats al consistori. Es tracta d’una eina estratègica que articula una política marc compartida per tots els actors socials per construir entorns inclusius, preveient i pal·liant així les situacions d’exclusió social.

Aquestes polítiques tenen un caràcter transversal i busquen un treball en xarxa entre els diversos agents del territori (organitzacions públiques, empreses o entitats, entre altres). Concretament, el pla inclou set grans àmbits: el Pacte Ciutadà per la Inclusió Social de Figueres; el foment de l’accés a l’habitatge i el seu manteniment; el reforç a la població més vulnerable; ampliar els serveis d’atenció sociosanitària; reforçar els mecanismes d’inserció laboral i crear llocs de treball de qualitat; reforçar l’acció socioeducativa i augmentar els nivells formatius de la població, i fomentar l’acció comunitària.

Algunes de les accions i projectes que el document preveu que es desenvolupin entre el 2019 i el 2020 són l’actualització dels censos de pisos privats, la creació de la Taula de Coordinació per a la cobertura de necessitats bàsiques de Figueres, el Pla d’acció contra les males praxis juvenils en el consum de tòxics, el reforç de l’oci alternatiu juvenil, les clàusules socials per al foment de la inclusió, l’estudi d’una estratègia compartida per formar persones en situació irregular o fomentar la pràctica esportiva de les dones de la ciutat, entre altres.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li