Figueres aprova demanar l’ampliació de la zona turística a tota la ciutat

0
1128

L’equip de govern del PDeCAT va rebre el suport del PP i Ciutadans i la resta de l’oposició hi va votar en contra


 

L’equip de govern de Figueres va aprovar dijous passat en el ple municipal demanar l’ampliació de la declaració de zona turística a tota la ciutat amb el suport del PP i de Ciutadans. Els grups d’ERC, PSC, Compromís i cupaires hi van votar en contra i van criticar durament la mesura.

L’aprovació va coincidir amb una concentració convocada pel sindicat CCOO a les portes de l’Ajuntament, que va aplegar una cinquantena de persones. Els concentrats van cridar consignes a favor de la conciliació laboral i familiar i després van assistir al ple, on es van viure alguns moments de tensió. Es va arribar a increpar els grups favorables a la mesura com ara el PP.

Durant la concentració, el representant de CCOO, Josep Maria Montalbán, va afirmar que l’ampliació de la declaració de zona turística comportarà un empitjorament de les condicions de treball dels empleats de les empreses de la zona i va recordar que al centre de Figueres, on s’aplica des del 2012, no ha funcionat.

Una treballadora d’una gran superfície de Vilatenim, Àngels Isern, va recordar que els diumenges són els únics dies que tenen festa i poden estar amb la família i que econòmicament no els beneficiarà. Sobre la possibilitat de noves contractacions, Isern va dir que «les grans empreses contracten per volum de vendes, però aquí comprarà la mateixa gent».

El regidor de Promoció Econòmica, Manuel Toro, va defensar la iniciativa i l’ha qualificat «d’oportunitat».

PRESSUPOST. En el ple el govern va donar compte de la liquidació del pressupost del 2018, que s’ha tancat amb un romanent positiu de 3.797.612,98 euros i un endeutament del 47,55%. El regidor Manuel Toro va dir que hauran de mantenir la contenció de la despesa però que el nivell d’endeutament és «assumible» i que els permetrà seguir fent inversions.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li