Figueres acull un pla pioner de formació professional ocupacional als instituts

0
1298

Els Cendrassos i el Narcís Monturiol ofereixen certificats de professionalitat a persones sense feina


Primera experiència a Catalunya de formació en instituts a través del SOC (Servei Públic d’Ocupació de Catalunya). Ahir es va presentar oficialment l’inici dels cursos a l’Institut Cendrassos per a persones a l’atur, amb baixa qualificació, que obtenen formació, un títol oficial i una contractació subvencionada en una empresa. La novetat és que l’espai on es desenvolupa la formació és un centre de referència, un institut de formació professional.

Un total de 40 persones han començat a cursar una formació reglada de sis mesos que els permetrà tenir una certificació professional. Es tracta de persones amb un «itinerari de feina però que tenen una edat en la qual els costa tornar a entrar al mercat de treball», segons va explicar ahir la directora del SOC, Mercè Garau, en la seva visita a Figueres. Els 40 beneficiaris del programa estan repartits en dos tipus de cursos que imparteixen els mateixos professionals docents dels Cendrassos. Una de les formacions, amb 20 alumnes, està relacionada amb l’àmbit del disseny i la confecció de pàgines web. Els altres 20 estudiants han entrat en el curs de compatibilitat i gestió administrativa. La presidenta del SOC va afegir que «aquest programa pilot ha de tenir una continuïtat». Garau va lloar la predisposició i les ganes de l’equip humà de l’institut, que va qualificar «d’equip humà potentíssim». D’altra banda, el SOC va informar que l’institut Narcís Monturiol també serà un dels escenaris d’aquestes formacions ocupacionals.

Per la seva banda, el director dels Serveis Territorials d’Educació, Martí Fonalleras, va destacar la importància que té que «dos departaments de la Generalitat, Treball i Afers Socials i Educació, s’hagin posat d’acord per oferir aquests cursos». Fonalleras va voler reflexionar sobre la importància «de la formació permanent» i de l’aprofitament «al màxim d’equipaments que costen molts diners públics».

L’alcaldessa, Agnès Lladó, va destacar: «Avui som pioners, és la primera vegada que es fa aquesta formació professional ocupacional als instituts i per això a Figueres avui fem un pas endavant». L’alcaldessa també es va referir a altres pols de formació que s’han de desenvolupar a la ciutat. En concret, va assegurar que s’està treballant en la formació logística i que aquests estudis «arribaran aviat a la ciutat».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li