Figueres acorda fer un ple extraordinari sobre l’estat del municipi després de l’estiu

0
1611

El ple, una proposta de C’s aprovada per unanimitat, s’hauria de celebrar abans que acabi el tercer trimestre del 2017


 

La ciutat de Figueres tindrà el seu debat de l’estat del municipi si es compleix la moció aprovada en el darrer ple municipal proposada per Ciutadans. El text estableix que es farà un monogràfic a l’estil del debat de política general del Parlament o del de l’estat de la nació al Congrés espanyol. Serà, però, en clau figuerenca i, tal com diu el text de la moció, es podran portar propostes ciutadanes, fiscalitzar l’acció de govern i el mateix govern podrà donar comptes de la seva gestió.

El primer ple extraordinari sobre l’estat del municipi s’hauria de celebrar abans que acabi el tercer trimestre del 2017. És la petició que fa C’s que demana també que aquest mecanisme de “transparència i control” es convoqui anualment dins del tercer trimestre de l’any i que no coincideixi amb el mes d’agost.

La moció es va aprovar per unanimitat després que ERC instés a modificar un dels punts de la proposta perquè l’acord de celebrar el monogràfic sigui independent del debat i les conclusions de la comissió que ha d’abordar la reforma del Reglament Orgànic Municipal (ROM). El PP, que ha demanat des de fa temps la modificació del ROM va instar també a “posar fil a l’agulla” amb aquest tema. En el ple es va plantejar convocar la comissió, creada fa temps, per al setembre.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li