Figueres, a punt per sonar Acústica

0
1235

El festival arriba a la ciutat amb una programació confeccionada per un 90% d’artistes catalans, entre els quals hi ha Txarango, Els Amics de les Arts o Manel


 

“Amb la ferma voluntat de poder viure una de les grans edicions de l’Acústica de la seva història”. Amb aquestes paraules ha explicat Xavier Pascual, el seu director, quines són les seves expectatives i com se sent a pocs dies que comenci el més gran esdeveniment cultural de Figueres i una de les cites de referència dins el panorama musical català. Concretament, el setzè festival Acústica, que comença dijous amb el concert inaugural de Rosalia & Refree als jardins del Consell Comarcal i durarà tot el cap de setmana, arrenca amb el desig ferm dels organitzadors “d’assolir unes xifres de públic similars a les de l’any passat, la seva edició més reeixida, amb 100.000 espectadors”. El festival arriba a Figueres amb una programació confeccionada per un 90 per cent d’artistes catalans, “la majoria, grans venedors de tiquets”, amb noms com Txarango _a la foto_, Els Amics de les Arts, Blaumut, La iaia, Gossos, Dàmaris Gelabert, Manel o Ramon Mirabet, que se sumen a altres veus potents de l’escena estatal com Bebe o C.Tangana. Precisament aquesta aposta desacomplexada per la música en català, sumada a la diversitat estilística que proposa han convertit l’Acústica en el tercer festival amb més poder de convocatòria de Catalunya.

NOU ESCENARI. Una de les grans apostes d’aquesta edició del festival és la potenciació de l’escenari de la plaça Josep Pla, com a aparador d’artistes emergents, amb un increment de fins a cinc concerts, i la incorporació d’un nou espai, que se situa entre els principals de la Rambla i la plaça Catalunya, amb aforaments de 10.000 i 5.000 espectadors, respectivament. Es tracta de l’escenari situat a la plaça de la Palmera, “una ubicació molt interessant perquè ens permet comptar amb un escenari de terme mitjà que fins ara no teníem”, ha explicat Pascual. A més, es tracta d’un espai òptim en temes de seguretat i molt emblemàtic, ja que és el que va acollir les primeres barraques de Figueres, fa 28 anys, i que està coronat per la casa on Dalí va passar els anys de joventut. “El festival està situat en el centre urbà, per tant l’única manera que tenim de créixer és obrint nous escenaris, respectant el model arquitectònic de la ciutat”, ha explicat Pascual. “El missatge que volem donar és que tenim l’ambició que el festival continuï creixent i no s’estanqui”, hi ha afegit.


L’ACUSTIQUETA
. L’espai diürn de l’Acústica, dissabte i diumenge de 17 a 21 h, comptarà enguany amb artistes punters com Dàmaris Gelabert; formacions de públic adult que han modulat el seu repertori per acostar-lo al públic familiar, com Gossos, o artistes de culte com Llibert Fortuny, que intenten acostar el jazz als més petits de casa.

.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li