Festival Castell de Peralada, punt i seguit

0
1155

El Festival Castell de Peralada baixa el teló de la 36a edició anunciant nous concerts per la Setmana Santa del 2023


Setze nits i divuits espectacles sota les estrelles després, el Festival Castell de Peralada donava per clausurada diumenge al vespre la seva 36a edició. Una celebració que arrancava el passat 8 de juliol amb una doble actuació del Bayerisches Staatsballett, i que acabava el passat dissabte dia 6 d’agost amb l’espectacle de dansa On Before amb el ballarí cubà Carlos Acosta i la ballarina Laura Rodríguez.

Una edició que, de nou, ha comptat amb un cartell d’autèntic luxe on es combinaven artistes internacionals de referència de la lírica i la dansa com l’espectacle Rodin de la Sergio Bernal Dance Company (20 i 21 de juliol), el talent local com el concert titulat Sfogava con lestelle ( 27 de juliol) i produccions de nova creació com l’òpera The Fairy Queen (22 de juliol) amb figures referents del barroc a casa nostra com el contratenor Xavier Sabata, el director musical Dani Espasa o el director escènic Joan Anton Rech.

INSTANTS PER EMMARCAR. L’emotiu adéu als escenaris de Joan Manuel Serrat que va decidir escollir l’escenari de Peralada per iniciar la seva última gira El vici de cantar 1965-2022, l’entrega de la Medalla d’Honor a Josep Carreras i l’evocació a Maria Callas per part de Monica Bellucci són sens dubte uns dels tres grans moments que deixa la trenta-sisena edició. Moments històrics dels quals també formen part la miscel·lànica actuació de l’orquestra de Portland Pink Martini, l’espectacle trencador de Lucas Vidal, les òperes en format concert de Hadrian i Nabucco i els espectacles íntims a l’església del Carme amb actuacions com la de Sonya Yoncheva o Lise Davidsen.

EL FESTIVAL EN XIFRES. Els espectacles han tingut una ocupació mitjana del 85%, cosa que es tradueix en un total de 12.750 espectadors al llarg de les setze nits de Festival. Unes dades que s’expliquen també per la configuració dels espais on s’han celebrat les actuacions, amb aforaments reduïts de 100 o 200 persones. L’auditori també s’ha reduït respecte a altres edicions, unes 400 persones en comparació amb la darrera edició prèvia a la pandèmia.

El pressupost d’aquesta edició, organitzada per la Fundació Castell de Peralada, ha estat de 3,7 milions d’euros i en total hi han participat cinc-cents quaranta-tres artistes.

NOVETATS PEL 2023. L’organització ha anunciat que de cara a l’any vinent i coincidint amb la celebració de la Setmana Santa, organitzarà un nou cicle de concerts que es celebraran principalment a l’església del Carme.

A més a més, entre el 23 i el 26 d’abril el Festival serà l’amfitrió del The Arts Festival Summit i l’Assemblea General de la EFA (European Festivals Association). Una trobada on es reuneixen representants de destacats festivals de música, dansa, teatre i arts multidisciplinàries d’Europa i d’arreu del món, contribuint i donant suport a la creació, la producció i la participació artística.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li