Festa del pubillatge a Peralada

0
710

L’acte ha format part del programa d’activitats de la Festa Major de Sant Martí


A poc a poc i amb una entrada protocol·lària impecable, hereus, pubilles, dames, fadrins i representants del pubillatge van anar omplint el centre social de Peralada. Tres anys després, l’Alt Empordà tornava a escollir els nous representants de la comarca. Martina Ferrer, pubilla de Figueres, va ser nomenada pubilla de l’Alt Empordà; l’hereu de Peralada Lluc Alegrí, hereu de l’Alt Empordà; Ona Cervera, actual pubilla de Peralada, dama comarcal, i Ferran Salamanca, actual hereu de Figueres, fadrí de l’Alt Empordà.

Abans del nomenament dels nous representants, els seus antecessors; Víctor López, fadrí 2018, Txell Soteras, pubilla 2018, i Maria Casas, dama 2018, van efectuar uns emotius discursos on agraïen el suport rebut i reivindicaven l’orgull i la importància de representar la comarca al llarg de tot aquest temps.

EL PROCÉS. La falta de participants l’any 2019, i la irrupció del coronavirus l’any passat, ha fet que fins aquest 2021 no s’hagi pogut fer un relleu representatiu a la comarca. Tots els aspirants havien realitzat el mateix dissabte al matí les proves escrites i l’entrevista oral, davant del jurat pertinent.

REPRESENTACIÓ TERRITORIAL. Vidreres, Llançà, Andorra, Peralada, Manresa, Arenys de mar, el Maresme, Callela, Tordera, Figueres… Són algunes de les poblacions que van assistir a l’acte de successió. Cada comitiva arribava acompanyada de representació institucional, amb alcaldes, alcaldesses, regidors i regidores en la que va ser una de les celebracions més esperades pel món del pubillatge.

FESTA MAJOR. La cerimònia es va celebrar dins del marc de la Festa Major de Sant Martí de Peralada, la primera després de l’aturada obligada per la pandèmia, ha tingut lloc amb una dotzena d’activitats programades entre els dies 12 i 14 de novembre. Un programa d’actes que ha comptat amb presentacions, actuacions, un joc d’escapada, una cercavila i diverses actuacions musicals gràcies a la col·laboració i participació de diferents entitats i ens locals.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li