Ferran Roquer: “Borrassà és un poble que ha sabut conservar la seva manera de ser i alhora, créixer”

0
541

L’alcalde de Borrassà (Junts per Borrassà) subratlla que “renovar l’escola és una de les millors propostes” que s’ha tirat endavant


Com explicaria el municipi de Borrassà a algú que no l’ha visitat mai?
Explicaria que és un poble de la plana alt-empordanesa que durant un temps havia viscut de l’agricultura, però avui hi ha poques persones que s’hi dediquin. L’essència principal de Borrassà són les relacions que estableixen les persones al poble, més que no pas amb els equipaments o infraestructures locals. Morfològicament, Borrassà és un poble fruit de diferents etapes, però d’una etapa entre mitjans i finals del segle XIX que deuria haver-hi bones collites de cereal. Es fan paleses les bones collites perquè hi ha moltes cases grans d’aquella època. Penso que Borrassà és un poble que ha sabut conservar la manera de ser que ha tingut sempre i també diria que ha sabut créixer, però créixer amb mesura. El fet de créixer amb mesura, fa que les persones que han arribat noves al poble s’hagin pogut integrar de la millor manera.

Què en destacaria de la seva gestió com a batlle de Borrassà durant aquests últims anys?
Home, sobretot l’escola. Quan nosaltres vam arribar al govern era un tema per resoldre. L’escola era un edifici molt envellit, ja que l’equipament es va construir cap al 1950, ben bé després de la pos-guerra, i el van fer amb uns materials molt precaris. I fins llavors no s’hi havien fet massa obres de millora i estava realment gastat. S’hi han fet moltes obres i s’han destinat molts diners per renovar-la. L’edifici de l’escola és de molta qualitat i per això la destaco, perquè considero que és una de les millors propostes que hem tirat endavant.

I què és el que ha quedat al tinter de l’actual govern?
Potser el que caldria i, de fet, és el que ens demana des de fa temps la població de Borrassà, és la construcció d’una piscina municipal. És un equipament que ha demanat molt la gent i potser és un dels projectes que s’haurà de fer a curt termini.

Pel que fa a serveis i infraestructures, és un poble cobert, és així?
Sí, jo crec que sí. A més a més, estem molt a prop de Figueres. És cert que havíem tingut aquell greu problema amb l’aigua, però ara ja tenim solucionada la connexió amb Figueres i s’ha resolt. El dia que la companyia Endesa ens deixi connectar les bombes, ja estarà solucionat al 100%,perquè tenim la infraestructura feta, només falta la connexió elèctrica. Aquest era un dels grans problemes que teníem i, que per sort ja tenim mig resolt. La resta de solucions que necessita el poble són, per dir-ho així, de segon nivell. El servei de recollida d’escombraries funciona bé i per això dic que el projecte de la piscina és una necessitat de segon nivell.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li