Ferran Adrià escull Roses per presentar la Fundació d’El Bulli a la societat catalana

0
708

Si dimarts Ferran Adrià va triar el congrés MadridFusión per explicar a tot el món el projecte del nou Bulli, divendres va escollir el Teatre Municipal de Roses per presentar la iniciativa a la societat catalana. L’acte va omplir el recinte de nombroses personalitats del món polític, econòmic, empresarial i social de Catalunya. A més de desgranar els detalls de la Fundació -la mateixa informació que tres dies abans havia explicat per als mitjans internacionals-, durant una hora i mitja el millor cuiner del món va teixir un discurs que volia trencar, clarament, amb la imatge elitista que fins ara havia desprès El Bulli i, sobretot, va estendre la mà a la comarca. “Volem que avui, quan marxem, sentiu que aquest projecte també és vostre”, va afirmar.
Adrià es va mostrar especialment crític amb la classe política, a qui va apel·lar directament de des l’escenari. “Volem que les administracions estiguin al nostre costat. Estem amb tots els partits polítics, és igual el color”, va dir. I aquesta última frase pràcticament es va convertir en el leitmotiv del seu discurs.
Acompanyat de vídeos i projeccions, l’ànima d’El Bulli va comprometre’s a fer “d’ambaixador de Roses i Catalunya a tot el món” però, per fer-ho, va reclamar més suport de les institucions i, sobretot, canvis en la política de promoció turística. “No podem anar a vendre Catalunya i la Costa Brava sense tenir imatges aèries i increïbles del paisatge. Si cal, contractem l’Spielberg. No és una broma”, va alliçonar.

projecte constructiu. A l’acte també hi va assistir Enric Ruiz-Geli, l’arquitecte figuerenc responsable del nou Bulli, que va definir com “un projecte pilot de sostenibilitat” i “integrat en l’ecosistema”. Precisament, abans de la presentació, l’entitat ecologista Salvem l’Empordà va emetre un comunicat en què celebrava la iniciativa però demanava informació sobre l’abast real del projecte constructiu i la compatibilitat amb el Pla Especial del Parc Natural del Cap de Creus, atès que el restaurant es troba en zona protegida.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li