Ferran Adrià és reconegut amb el títol de cuiner de l’any als Estats Units

0
520

The Culinary Institute of America, una de les universitats de gastronomia més prestigioses del món, nomenarà aquest dijous Ferran Adrià com a Cuiner de l’Any als EUA. El xef català i propietari del restaurant El Bulli rebrà el premi ‘Augie’, que porta aquest nom en honor a Auguste Escoffier, un famós mestre de cuina que va popularitzar i actualitzar els mètodes de la cuina francesa tradicional. Els premis s’entregaran durant el transcurs d’un sopar de gala al restaurant Cipriani, de Nova York. A l’acte hi assistiran unes 500 personalitats del món gastronòmic.

The Culinary Institute of America és la institució líder de les arts culinàries als EUA i aquest dijous lliurarà els premis ‘Augie’ als tres xefs més brillants de l’any per commemorar el seus èxits. Ferran Adrià serà reconegut com a Xef de l’Any i juntament amb ell també s’homenatjarà John J. Profaci, president i fundador de Colavita USA, que serà reconegut amb el premi ‘Hall of Fame’ mentre que el cuiner i propietari del restaurant ‘Alinea’, Grant Achatz, rebrà el premi ‘Alumne de l’Any’.

D’altra banda, aquest dimecres, The Culinary Institute of America signarà un conveni amb la Fundació Alícia, presidida per Ferran Adrià, i PRODECA (Promotora de les Exportacions Catalanes) per fomentar projectes d’intercanvi en investigació, educació alimentària i salut. En aquesta universitat nord-americana s’implantarà un programa educatiu sobre gastronomia catalana, sent Catalunya la primera regió d’Europa que tindrà estudis a The Culinary Institute.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li