Fer-se una ressonància magnètica a l’Hospital té una llista d’espera de 212 dies

1
2676

El centre altempordanès tenia 3.026 pacients a la cua el 2016, que esperaven  una mitjana de 138 dies per una prova diagnòstica


El Servei Català de la Salut ha fet públiques les dades dels pacients en llista d’espera per a proves diagnòstiques no urgents. Per centres, l’Hospital de Figueres és el que concentra un nombre més alt de persones de les comarques de Girona que són a la cua per a sotmetre’s a exàmens mèdics. En data del desembre del 2016, 3.026 usuaris de la sanitat pública eren a l’espera d’una prova diagnòstica. L’espera mitjana era de 138 dies i la demora més gran era de 212 dies per una ressonància magnètica.

L’Hospital de Figueres tenia en llista d’espera al desembre el doble de pacients que l’Hospital Josep Trueta de Girona, el segon amb més demora de la demarcació. El Trueta té una llista de 1.308 pacients i una espera de 68 dies de mitjana. També segons les dades de Salut, l’Hospital de Palamós té una llista d’espera per a exploracions de 1.681 usuaris i un temps d’espera de 67 dies de mitjana. El Santa Caterina de Salt té una xifra de 1.186 pacients amb una demora de 35 dies. També és cert que les esperes presenten diferències importants no només pel que fa a centres, sinó també pel tipus d’exploració mèdica.

A banda de les ressonàncies magnètiques, a Figueres 294 persones estaven en llista d’espera per a una endoscòpia, amb una mitjana de 118 dies. Una ecografia abdominal implica una espera mitjana de 108 dies. En canvi, fer-se un TAC a l’Hospital de Campdevànol suposa una mitjana 162 dies d’espera, mentre que a l’Hospital de Figueres es baixa fins als 40 dies.

En les dades fetes públiques pel CatSalut no hi entren les proves urgents però tampoc les exploracions de control o seguiment ni les proves de cribratge, com ara les mamografies del Programa de detecció precoç del càncer de mama.

COMPARATIVA. Mentre en el conjunt de Catalunya, el volum de pacients que esperaven una prova diagnòstica es va reduir un 6,7% respecte del 2015, a les comarques de Girona la bossa va augmentar un 8,45%. Amb el temps d’espera no es va millorar en la mitjana catalana, ja que es va passar dels 71 a 85 dies. A la demarcació gironina, però, la demora encara va empitjorar més. Dels 40 dies d’espera es va passar als 79. Un total de 9.125 usuaris feien cua.

1
Leave a Reply

avatar
1
0
0
 
1
Guifré lo pelós
   
El més nou Més antic Més votat
Notificar-li
Guifré lo pelós
Convidat
Guifré lo pelós

Es una vergonya! aquest any 2020 seguim igual, molt de procès, molt de judici indepe i redera la cortina de fum, el 3% a la butxaca d’alguns i d’altres, malalts, pagant i esperant tot callant. ÂżOn van els diners? esquilmen un 50% dels treballadors entre SS + IRPF i desprès, espera per rehabilitaciĂł 7 mesos, comences rehabilitaciĂł i s’ha de fer una resonancia, ara espera 8 o 9 mesos mĂ©s! al Hospital de Figueres, els metges et diuen directament que si no tens seguro privat es millor que te’l facis per accedir a una resonancia magnètica. Vergonya de Catalunya.