“Fent cançons patia però fent literatura, potser per inconsciència, he estat feliç”

0
865

Lluís Llach és un dels mites de la cultura popular catalana de les darreres dècades i això va quedar clar dimecres al matí a la biblioteca de l’Institut Ramon Muntaner durant la roda de premsa prèvia a l’entrega del Premi Anglada de Literatura, quan se’l veia rodejat de professors que volien fer-se fotos amb ell (els alumnes que hi havia al patí també) o comentar anècdotes de concerts. Proper i tranquil, fidel a la icona que sap que representa per a una generació, va parlar de tots els elements que envolten la seva trajectòria vital i professional.

cançons o literatura
“Abans de tot vull dir que no em sento escriptor. Però és molt diferent escriure cançons o escriure un llibre. Quan escrivia cançons passava mesos intentant sintetitzar al màxim. A més, em trobava molt marcat per l’estructura musical. La literatura, en canvi, és més ampla i lliure. Quan feia cançons patia i quan he escrit literatura, potser per inconsciència, he estat feliç, que és el millor que puc dir”

elaboració del llibre
“Vaig trigar dos anys i mig a enllestir-lo. Sobretot fent les correccions. Un tema, per cert, que pensava que m’avorriria però que m’ha acabat produint molt gaudi. Podria dir que m’ho he passat millor amb el què que amb el com”.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li