Felip fa pĂșblics els seus pressupostos mentre negocia per aprovar-los

0
1388

Els comptes inclouen una partida de 150.000 euros per al Museu del Circ i una altra de 250.000 per a la redacciĂł del projecte de l’escola Carme Guasch i DarnĂ©


Amb la voluntat de tenir un acord amb els grups durant aquest mes de març, l’alcaldessa de Figueres, Marta Felip, va presentar dimecres passat la proposta de pressupostos del govern de cinc regidors del PDeCAT. Tots el grups de l’oposiciĂł la tenen a les seves mans i desprĂ©s de les primeres reunions ara s’estĂ  en una segona volta de contactes. Felip va dir: “Esperem propostes”. Tot i aixĂČ, el PDeCAT “no vol fer renĂșncies” i sĂ­ que acceptarĂ  “certs graus”. Amb tot, no Ă©s cap secret que PP i C’s acceptarien temes com el Museu del Circ i estarien, ara mateix, força a prop del govern per donar suport als comptes. Tot i aixĂČ l’alcaldessa va declarar que “no Ă©s bo quan s’estava negociant dir qui s’hi posa millor o qui s’hi posa pitjor”.

Els pressupostos que Marta Felip va presentar als mitjans la setmana passada (acompanyada del segon tinent d’alcalde, Jordi Masquef) representen 58.123.009, 94 euros per al 2017. Hi hauria una aposta molt important per a Serveis Urbans, que disposaria de 21 milions d’euros, 700.000 mĂ©s que l’any passat. En el capĂ­tol de Serveis a les persones es gastarien 200.000 euros mĂ©s que el 2016 (16 milions d’euros), i la quantitat en inversions es doblaria i passaria a tenir 6 milions d’euros (vegeu el quadre em aquesta pĂ gina).

En la propoposta de pressupostos del PDeCAT queda reflectida la davallada de 200.000 euros en serveis socials respecte del 2016. Felip va fer especial incidĂšncia en aquest tema que “va ser el motiu del trencament del pacte amb el PSC”. L’alcaldessa ho va justificar dient que “l’emergĂšncia social a la ciutat estĂ  garantida amb la xifra que pressupostem” i que seria de 2.942.533 euros. A aquests s’hi sumarien un miliĂł mĂ©s per compra d’habitatges socials. Felip va insistir en com havia augmentat la despesa en serveis socials entre el 2011 i el 2017 (+155,54%). Va dir que “passat l’impacte fort de la crisi cal centrar-se en la incipient reactivaciĂł econĂČmica sense deixar d’atendre la part social”.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li