Èxit del primer Fòrum d’Inversió del Cendrassos on s’han presentat 9 projectes

0
2475

Un cementiri per a animals, un hotel al castell de Sant Ferran i una Aula 3.0 són les iniciatives premiades


L’institut Cendrassos de Figueres va ser escenari dijous passat d’un interessant Fòrum d’Inversions dels alumnes de segon del Cicle superior d’administració i finances. S’hi van presentar nou projectes que han estat la feina de tot un curs. A diferència d’anys anteriors, “enguany les iniciatives s’han exposat en societat en un acte públic i amb el format de fòrum i amb una votació dels millors projectes”, segons explica Marc Grijalbo, el professor del Cicle formatiu d’administració i finances. Els alumnes presentaven el seu treball amb una intervenció de sis minuts i el públic podia fer preguntes.

CEMENTIRI PER A ANIMALS. El projecte Anubis va ser el més votat i per tant el que es va endur el primer premi. Es tracta d’un cementiri per a animals. Els alumnes van fer l’estudi de mercat i van comprovar que d’iniciatives d’aquest tipus només n’hi ha tres a l’Estat espanyol i en entorns urbans. Aquests cementiris funcionen a Madrid i València, i a Barcelona tot just s’està posant en marxa. L’aposta de l’equip dels Cendrassos es fer el cementiri per a animals en un entorn verd, rural de l’Alt Empordà.

EL CASTELL. La segona iniciativa guanyadora és la proposta de convertir el castell de Sant Ferran en un hotel de luxe, de 4 estrelles superior. A més, la fortalesta també acolliria un spa d’importants dimensions i característiques espectaculars. Aquesta instal·lació no només estaria vinculada a l’hotel sinó també pot ser un atractiu turístic per Figueres. Se’n podrien beneficiar els visitants i també ciutadans de la zona.

En tercer lloc, el projecte guanyador va ser Aula 3.0. Es tracta d’un nou concepte d’educació on line i off line o presencial d’estudis de comptabilitat i finances adreçat tant a empreses com a particulars.

ÈXIT. En total una trentena d’alumnes van participar en el fòrum que segons Grijlabo “té l’objectiu de donar eines i coneixements a l’alumnat per si el dia de demà volen tirar endavant un negoci”. Amb els projectes, els estudiants han pogut aprendre a calcular costos, a fer estudis de mercat i a estudiar la legislació per tirar endavant les iniciatives. El Fòrum va incloure també la ponència de Miquel Àngel Oliva, director general de la Fundació per a la Creativació, i expert en emprenedoria i creativitat. Oliva va parlar del “Món que vindrà” i de com afrontar-lo a nivell de projectes empresarials. La jornada també va comptar amb la col·laboració dels alumnes del cicle mitjà que es van encarregar d’organitzar l’esdeveniment. És a dir muntatge de la sala, decoració, pica-pica i promoció per Instagram.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li