Èxit de participació a les propostes del Sant Jordi confinat

0
1089

Alt-empordanesos i alt-empordaneses responen a la crida d’ajuntaments i entitats guarnint balcons i façanes


 

La Diada d’aquests anys ha tingut un clar protagonista arreu de la comarca: els balcons. Milers de persones van respondre a la crida d’ajuntaments i institucions, i les façanes de carrers es van omplir de roses, dracs i llibres.

Aquest any, però, els cavallers i cavalleresses portaven guants i mascareta, i la seva tasca va consistir a fer arribar el Sant Jordi al màxim nombre d’habitants dels seus municipis. A pobles com Avinyonet de Puigventós o Lladó, es van repartir roses a cada llar. Al Port de la Selva, els menors de 12 anys va rebre a casa seva un exemplar del conte La cabra d’or. A Llançà van ser els veïns els qui van decidir mostrar suport al personal sanitari i als membres de la policia local. També va rebre moltes mostres de suport el personal sanitari de la Fundació Salut Empordà.

PARTICIPACIÓ. Algunes de les propostes d’aquesta Diada tan especial demanaven una mica més que guarnir les façanes. Els veïns de Sant Pere Pescador es van gravar en càpsules de vídeo de 15 segons recitant un fragment de novel·la. A Vilafant, prop de 140 famílies van enviar imatges amb les seves creacions artístiques elaborades per aquest Sant Jordi, i amb aquestes fotografies el consistori n’ha fet un collage col·lectiu. A Pontós es va celebrar la tercera edició del Confin’Art, amb el Sant Jordi de temàtica. A Capmany la plaça va acollir els dibuixos de Sant Jordi de l’alumnat de l’escola Els Dòlmens. D’altres municipis, com el de Navata, van demanar als seus ciutadans que els enviessin les seves creacions de forma virtual, i poder-les compartir a través de les xarxes socials.

CONCURSOS. Les xarxes socials no només han servit d’altaveu per poder visualitzar tot el que s’ha fet per Sant Jordi, sinó que també han estat utilitzades coma mitjà per participar en competicions organitzades amb motiu de la Diada. Una d’aquestes ha estat el concurs de dibuixos organitzat per La Cate de Figueres, on fins a 80 nens i nenes d’entre 2 i 11 anys van enviar les seves il·lustracions. D’entrada només hi havia un premi per a cada categoria, però veient l’èxit de participació, l’organització ha decidit donar tres premis pels dibuixos d’entre 2 i 6 anys, i tres premis més pels d’entre 7 i 11 anys. Cada vencedor rebrà una entrada doble per a cada espectacle familiar de la propera temporada.

L’Oficina Jove de l’Alt Empordà també ha anunciat els guanyadors del seu concurs de fotografia. El concurs va estar obert les 24 hores de la diada, i per participar-hi només s’havia de penjar una imatge a l’Instagram, on es pogués veure com se celebrava aquesta Diada tan especial. Els premis són vals bescanviables a la llibreria Bookman de 50 €, 30 € i 20 €, per al primer, segon i tercer premi, respectivament. Les imatges participants es poden trobar a Instagram sota el hashtag #FEMSantJordiACasa.

A Llers, es va fer un concurs de pràcticament tot el que envolta la diada: banderes, dibuixos i manualitats, i també un concurs de relats. Els textos participants es van compartir a la xarxa, des d’on van rebre les votacions.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li