Èxit de la cinquena Vila del Llibre de L’Escala amb ple absolut a tots els actes

0
825

La irrupció de la pluja va fer canviar l’emplaçament d’algunes activitats, que es van traslladar a la Sala Polivalent


Quaranta editorials i més de seixanta autors, autores i artistes del món del llibre han participat aquest cap de setmana en les més de 30 activitats programades durant la 4a Vila del Llibre de L’Escala.

Des de l’organització es calcula que van passar per les activitats del cap de setmana —taules rodones, tallers, recitals poètics, activitats familiars— al voltant de mil persones, i unes dues mil van visitar el mercat. En paraules d’Enric Bono, director del festival, «l’Escala, Vila del Llibre ha superat amb nota una nova edició. La solidesa del programa va permetre penjar el cartell de ple a tots els actes segons la capacitat que van permetre els espais tancats on es va reprogramar i el mercat d’editorials es va poder celebrar amb normalitat».

LA PLUJA. Feia temps que se l’esperava i va arribar aquest cap de setmana. La pluja va fer canviar l’emplaçament de les parades de les editorials i la celebració d’algunes activitats a la Sala Polivalent. Tot i això, es va poder conservar la totalitat del programa d’actes.

La cultura convidada d’aquesta edició ha estat la del País Valencià. Coincidint amb l’any de commemoració de Joan Fuster, s’han celebrat un seguit d’activitats on s’enllacen ambdues cultures. De fet, l’acte inaugural de divendres va portar la preestrena de l’obra De Sueca a l’Empordà, escrita per Sebastià Bennasar i produïda per Vila del Llibre, basada en la relació entre Josep Pla i Joan Fuster. Una figura que va ser aprofundida l’endemà a la tarda amb la conferència d’Homer a Joan Fuster de dissabte a la tarda a càrrec del Premi d’Honor de les Lletres Catalanes Joan Francesc Mira.

VILA CONSOLIDADA. El comissari d’aquesta edició, dedicada a la literatura del País Valencià, Juli Capilla, confirma «la bona salut del Corredor Literari de la Mediterrània». Aquesta afirmació és en gran part gràcies al paper que «juga l’Escala dins la xarxa de viles del llibre i un any més hem aconseguit un alt nivell de l’oferta i potenciar la vinculació de l’Escala amb la cultura», segons la regidora de Promoció Econòmica del municipi, Marta Rodeja. Segons la regidora, «la Vila del Llibre forma part del nostre projecte cultural. Creiem molt en la cultura, en tots els seus vessants, de creadora de coneixement, d’intel·ligència compartida i de motor econòmic, entre altres».

PROPERA EDICIÓ. Al final d’aquesta edició l’organització va confirmar les dates per al 2023. La cinquena edició se celebrarà del 10 al 12 de març de l’any vinent i tindrà com a cultures convidades la Catalunya del Nord i l’Alguer, amb comissariat a càrrec de la llibretera Joana Serra, de la llibreria Catalunya de Perpinyà, i Joan Elies-Adell, poeta i assagista.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li