Èxit consolidat a la desena Jazzejada

0
1709

Vilamaniscle congrega unes 2.000 persones durant el festival, que combina música jazz i vi 


Vilamaniscle va tornar a ser un any més la seu del jazz i els millors vins de l’Empordà per una nit. Després de deu edicions revolucionant els carrers de la població amb artistes de gran èxit del món del jazz, la cita ha aconseguit consolidar-se com una de les festes clau de les nits d’estiu a l’Alt Empordà.

Any rere any la festa ha aconseguit augmentar el nombre de visitants curiosos per la innovadora proposta fins a aconseguir, aquest any, arribar a les 2.000 persones. L’alcalde de la població, Mon Bonaterra, ha celebrat la consolidació de la Jazzejada recordant que “ja queda lluny la primera edició en què van venir prop de 300 persones atretes per una proposta en què es combinava el jazz i el vi”.

“Avui en dia estan molt de moda aquesta mena d’esdeveniments en els quals el vi casa amb la música, però fa deu anys podríem dir que vam ser pioners amb la idea” indica Bonaterra, que considera que ha sigut una edició molt positiva.

La Jazzejada va tenir lloc dijous passat, 3 d’agost, a la petita vila de Vilamaniscle que, amb pocs més de 200 habitants, aconsegueix involucrar cada edició gran part de la població per fer de la cita tot un èxit.

GRUPS PARTICIPANTS. En aquesta ocasió, han sigut cinc els grups escollits per posar so a la nit alt-empordanesa: Miratjazz Dixieland, Milonjazz, Albert Marquès Trio, Viatjazz Painting i The Slingshots. Ells van ser, doncs, els encarregats d’ambientar els diversos espais del poble que, a partir de les 9 del vespre, van quedar impregnats del ritme que els afroamericans van fer famós als Estats Units durant les primeres dècades del segle XX.

També van ser partíceps d’aquesta nit quatre cellers empordanesos que van oferir al públic set vins diversos. Mas Pòlit, Oliveda, Mas Llunes i AV Bodeguers es van encarregar de representar un dels símbols del municipi i, alhora, també de l’Empordà: el vi.

La combinació única entre el jazz i el vi de la comarca van permetre que els assistents poguessin gaudir d’una vetllada i que, probablement, els quedin ganes de reviure la cita en les properes edicions.

“L’ambient que es crea al voltant de la Jazzejada i el tipus de públic que assisteix a la trobada permet que es respiri un clima molt relaxat i que s’aconsegueixi, cada any, un gran grau de civisme” detalla l’alcalde, que es mostra orgullós d’haver impulsat “una festa que s’ha convertit en la festa d’estiu de l’Empordà, un punt de trobada entre els habitants d’aquesta terra”.

La implicació dels habitants de Vilamaniscle amb la festa és “clau” manifesta Bonaterra, que respon amb satisfacció que denota “l’esperit de poble i l’autenticitat empordanesa”.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li