Exhaurits tots els espectacles de la vuitena edició del Figueres es MOU

0
1319

Les quinze propostes celebrades entre l’1 i el 4 de juliol a diferents indrets de la ciutats van aconseguir el ple absolut


Tot exhaurit. Aquestes dues paraules resumeixen perfectament l’èxit aconseguit pel festival Figueres es MOU celebrat des de dijous passat fins aquest diumenge. Fins i tot algunes sessions varen registrar llistes d’espera que superaven el centenar de persones. Un fet que confirma d’una banda l’èxit d’una proposta que es consolida cada vegada més a la ciutat, i també les ganes de gaudir d’espectacles culturals de qualitat per part del públic.

La quinzena d’espectacles que ha portat la vuitena edició del Figueres es MOU a la ciutat superen en total el miler d’espectadors. Èxit rotund.

ELS ESPAIS. Una de les claus que expliquen aquesta bona acollida és la diversificació dels punts escènics. La organització i l’equip artístic va assignar a cada actuació l’espai més idoni perquè es pogués desenvolupar d’una forma més fluïda cadascun dels espectacles. Un clar exemple d’això va ser l’actuació d’obertura del festival al Museu de l’Empordà a càrrec del duet de Virginia Gimeno i Rober Gómez. El seu Punteggio per due Corpe 75/50 va presentar una coreografia inspirat en les formes humanes que es poden identificar a les pintures i escultures del museu.

Altres espectacles que requerien més infraestructura, com l’actuació de la companyia francesa Bivouak, es varen ubicar al Parc del Bosc. Un entorn ideal per mostrar el potencial màxim de Perceptions, un espectacle basat en un gran moviment estructural constant, que va deixar bocabadat a bona part del públic, i que va finalitzar amb una llarguíssima ovació.

Foto: Àngel Reynal

LES RESIDÈNCIES. Una de les novetats més importants d’aquest any han estat les residències que diverses companyies han realitzat al llarg de la setmana del festival al Castell de Sant Ferran. Unes estades que l’organització del Figueres es MOU valora de forma especialment positiva, ja que han servit per preparar els seus nous espectacles que s’estrenaran en alguns dels festivals més prestigiosos del nostre país l’any vinent.

Precisament en el Castell de Sant Ferran és on es varen concentrar la gran majoria d’espectacles del diumenge dia 4 de juliol, on també es van poder gaudir de es actuacions d’Amer Kabanni, Tres Tristes Tios i Miquel Barcelona. Dues nits abans, els barcelonins Haa Collective van fer embadalir el nombrós públic amb l’estrena en format site speficic la seva peça Picadero.

L’ORGANITZACIÓ El festival és organitzat per l’Associació Agitart, una entitat dinamitzadora de la dansa i el moviment a Figueres que creuen en la dansa i el moviment com a bé social, cultural i eina per al desenvolupament de les persones.

A través del Figueres es MOU mantenen i reforcen la seva aposta, apropant el llenguatge de la dansa i el moviment a la ciutadania a través de la programació, la formació, la sensibilització i el suport a diversos projectes vinculats al món de la dansa.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li