Exemples a seguir

0
1073

Aquest cap de setmana se celebra la 3a edició de Conviure amb Capacitats, al càmping Bassegoda Park


 

Conviure amb Capacitats, en la seva 3a edició, es vol consolidar com a referent a les comarques gironines en el tractament de la discapacitat. L’any passat, en les jornades es van recaptar 470 euros i va reunir 300 participants. Enguany se celebren, de manera totalment oberta i gratuïta, el cap de setmana del 18 i 19 de maig al càmping Bassegoda Park, a Albanyà. La iniciativa planteja històries de superació i resiliència per tractar les capacitats –que no discapacitats, emfatitzen els promotors– des d’una perspectiva integradora.

ENTITATS IMPLICADES. La setmana passada, durant l’acte de presentació de Conviure amb Capacitats al Consell Comarcal de l’Alt Empordà, la seva presidenta, Montse Mindan, afirmava sobre la iniciativa que «com a administració, tenim l’obligació de donar-los les gràcies i oferir-los tot el suport que puguem». Esteve Guerra, gerent del Bassagoda Park, es mostrava satisfet del creixement de les jornades. «La família dels Conviure creix any rere any […], s’han anat sumant persones que assistien al Conviure, en primera instància, com a convidats o participants, però que han decidit formar part del projecte com a organitzadors». De les jornades, Mar Casas, una de les promotores juntament amb Jan Millastre, deia que es basteixen «a partir d’experiències vitals de persones que tenen aquesta perspectiva integradora, i una vida absolutament normalitzada i integrada a la societat plural en què vivim». Millastre afegia que «no és que hagin refet la seva vida, és que són un exemple a seguir».

NOVETATS I PROGRAMACIÓ. El càmping Bassegoda Park donarà un 20% de la recaptació de les pernoctacions durant aquell cap de setmana. Alhora, el restaurant Agumas, del Grup Samuga i dins les instal·lacions del càmping, destinarà 1 euro de cada menú servit durant les jornades. Com a novetat, per primer cop, els ajuntaments d’Albanyà i Sant Llorenç de la Muga col·laboren i aporten 100 euros cadascun. L’entitat beneficiària d’aquesta edició serà Multicapacitats, de Girona.

Durant els dos dies, es comptarà amb ponències, que es combinaran amb exposicions, tallers, jocs i activitats de lleure obertes a tots els participants. Es repeteix el taller Maquillatge de cicatrius, de Jan Millastre, de l’associació Kreamics. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li