Etna Estrems: «És un pressupost que ens farà avançar cap als valors republicans»

0
836

«Hagués sigut fàcil votar en contra dels pressupostos, perquè tenim una diferència rellevant amb l’equip de govern: l’habitatge social. No coincidim en els projectes, nosaltres defensem la deslocalització de l’habitatge social i en introduir dos o tres pisos, cada any. Tot i això, hem apostat per la via de l’acord», destaca la portaveu d’ERC a l’Escala


Quina valoració en fa del pressupost 2022 per a l’Escala?
Des d’ERC sempre diem que hem vingut a ser útils i és cert que en aquesta legislatura, marcada per la pandèmia, s’ha pogut fer poc del que estava previst. Aquest és el primer any on sembla que s’ha recuperat la normalitat i des d’ERC hem intentat introduir els eixos pels quals hem lluitat. Pensem que, tot i no ser el nostre pressupost, és un pressupost que ens farà avançar cap als valors republicans que volem que tingui l’Escala. Estem, però, expectants perquè s’executin aquestes partides.

Quins són els eixos que destaca?
Doncs la mobilitat verda amb carrils bici, l’accessibilitat del municipi i la incidència d’aquesta a molts carrers, i la transició energètica i que aquesta vagi més enllà de posar plaques solars pels edificis municipals. També s’ha aconseguit recuperar els pressupostos participatius i parlar i consensuar com han de ser alguns projectes pel municipi com el desenvolupament urbanístic de les vies del carrer de Gràcia o l’Ave Maria. Hagués sigut fàcil votar en contra dels pressupostos, perquè tenim una diferència rellevant amb l’equip de govern: l’habitatge social. No coincidim en els projectes, nosaltres defensem la deslocalització de l’habitatge social i en introduir dos o tres pisos, cada any. Tot i això, hem apostat per la via de l’acord.

És un pressupost més social?
Sí, té una part més social i fins i tot els projectes que ha introduït ERC, encara que semblin només d’inversió, no és ben bé així. Les inversions, sovint, fan que els municipis siguin més socials. I l’accessibilitat és una inversió en justícia social molt important. A l’Escala hi ha més de 500 persones amb discapacitat i no està adaptat.

Amb el que no està d’acord és la gestió de la bonificació de l’ocupació de via pública, és així?
Tenim clar que la pressió exercida per ERC ha estat clau perquè finalment en govern bonifiqui la taxa. Clarament l’enviament de la liquidació del 100% de l’ocupació de 2019 just dos dies després que nosaltres ho preguntéssim així ho demostra o, en tot cas, demostra la mala gestió que s’ha fet del tema.

Celebrem que es bonifiqui finalment però creiem que és insuficient un 30% quan tots els municipis del voltant apliquen un 50%, 75% o inclús 85%.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li