‘Et correspon. Ens correspon’

0
406

Dues dones estan xerrant al mig del carrer. L’una li pregunta a l’altra: “Tu tens algun somni o projecte per realitzar?”. La resposta que rep és que “entre la meva feina, la casa, els nens… l’únic temps que em queda per dedicar a un somni és quan me’n vaig a dormir”. L’acudit és de Luis Ángel Argote Martín i es pot veure a l’exposició de la campanya estatal de la Creu Roja Et correspon. Ens correspon, que des d’aquesta setmana està exposada a l’estació del TGV Figueres-Vilafant en un espai cedit per ADIF, i pretén sensibilitzar la població sobre la conciliació entre la vida personal, familiar i laboral i la igualtat entre dones i homes.
L’actuació principal de la campanya és una exposició d’obres d’humoristes gràfics de reconegut prestigi que, a través de les seves vinyetes, han sabut reflectir amb humor i ironia les conseqüències socials de la manca de corresponsabilitat, especialment per a les dones. Les obres manifesten el compromís d’aquests artistes a favor de la igualtat entre homes i dones, que han col·laborat amb la Creu Roja de forma desinteressada. La mostra es presenta de forma paral·lela a deu ciutats de tot l’Estat, durant aquest mes de març, i està previst que al llarg de tot l’any faci un recorregut per 30 ciutats de 10 comunitats autònomes.
A la presentació de l’exposició, hi van assistir la presidenta de la institució a la demarcació de Girona, Roser Llevat, i la directora de l’àmbit d’Ocupació de la Creu Roja a Catalunya, Marina Arnau. També hi van ser presents la presidenta del Consell Comarcal de l’Alt Empordà i alcaldessa de Vilafant, Consol Cantenys; el director de la Xarxa Ocupacional del Servei d’Ocupació de Catalunya, Jesús Quiroga, i el responsable provincial d’ADIF, José Luis Frutos, a més de Cristina González, de la Fundació “la Caixa”, entitat que ha col·laborat en la mostra.
 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li