Estudien instal·lar lectors de matrícules

0
894

L’Ajuntament també preveu licitar el projecte pendent de fa un any de les vuit càmeres de videovigilància al centre de la ciutat


La qüestió de la seguretat a Figueres va tornar a centrar una part de l’aparat de precs i preguntes del darrer ple municipal. La sessió, celebrada el passat 4 d’octubre, ja va visualitzar la divisió del grup de Junts per Figueres. Tres dels seus regidors han passat a ser no adscrits i han convertit Carles Arbolí en el seu portaveu. Doncs bé, tant aquest portaveu com el de Junts per Figueres, Jordi Masquef, van demanar a l’equip de govern quins plans tenia per millorar la seguretat a la ciutat.

En aquest sentit, el vicealcalde i regidor de Seguretat, Pere Casellas, va respondre a la petició de Junts per Figueres sobre la instal·lació de lectors de matrícules. Casellas va afirmar que s’està estudiant la mesura per instal·lar els lectors als accessos a la ciutat. S’intentarà, però, que els lectors siguin a tota la ciutat i no només en una zona, per «no estigmatitzar».

D’altra banda, el govern preveu licitar en breu vuit càmeres de videovigilància al centre, que fa temps que estan pressupostades i tenen partida. De fet, fa un any es va aprovar el projecte per ampliar la instal·lació de càmeres de videovigilància —majoritàriament centrades a la zona oest de la ciutat— al centre amb vuit nous aparells. La previsió era col·locar-les al subsòl de la Rambla i la zona comercial del carrer Girona, plaça de l’Ajuntament, Peralada, Besalú i Sant Pere. Hi havia partida —gairebé 70.000 euros— però encara no s’ha executat.

MÉS AGENTS. El vicealcalde i regidor de Seguretat va assegurar que cal millorar la «seguretat» i el civisme a la ciutat, tot i que va dir que hi havia hagut certs avenços, si es comparen les dades del 2021 amb les del 2019. Casellas va insistir, però, que per fer-ho cal incrementar la plantilla de la Guàrdia Urbana, i va afegir que «no es tracta només de posar càmeres, sinó de poder-les gestionar». Per això, la previsió és arribar als 78 agents l’any que ve i als 85, en dos anys. Això permetrà, alhora, començar a implementar el sistema de la policia de barri.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li