Estudiaran com fer circular els trens a més de 200 km/h

0
1184

Això servirà per aplicar millores a la línia d’alta velocitat entre Barcelona-Figueres-frontera francesa


Adif ha adjudicat un contracte per valor de 447.000 euros (IVA inclòs) per estudiar la regulació de velocitats de creuament entre trens. Això servirà per aplicar millores a la línia d’alta velocitat entre Barcelona-Figueres-frontera francesa. En concret, la investigació se centra en la relació entre els trens de viatgers que circulen a més de 200 quilòmetres per hora i els trens de mercaderies en línies de doble explotació mixta dotades de l’ample internacional (1.435 mm).

Amb els estudis encarregats a l’empresa Sener Ingenieria y Sistema, hi ha com a objectiu final determinar la solució tècnica més idònia per poder incrementar la velocitat de circulació dels trens a més de 200 km/h i mantenir els paràmetres de seguretat. Es preveu que l’estudi tingui un termini d’execució de 16 mesos.

D’altra banda, el contracte adjudicat també estudiarà com afecten als trens les cruïlles a l’interior de túnels i els impactes per vent lateral a cel obert. Els càlculs i les conclusions serviran específicament pel trajecte d’alta velocitat Barcelona-Figueres-frontera francesa, però també es podrien aplicar a altres trams futurs d’explotació mitxa.

Aquesta actuació d’ADIF podrà comptar amb finançament europeu. En concret, hi ha la possibilitat que estigui finançada pel mecanisme anomenat Connectar Europa (CEF).

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li