Estudiants de la UdG visiten les obres d’ampliació del Gran Jonquera

0
701

Un total de 35 alumnes dels graus en Arquitectura Tècnica i Arquitectura de la Universitat de Girona van visitar dimecres 23 de març les obres d’ampliació del Gran Jonquera Outlet & Shopping


El proppassat dimecres, 23 de març, 35 alumnes dels graus en Arquitectura Tècnica (GATE) i Arquitectura (GARQ) de la Universitat de Girona van visitar les obres de l’ampliació del Gran Jonquera Outlet & Shopping. La visita va estar dirigida per l’arquitecte tècnic, Àlex Palacios, que també és professor del grau en Arquitectura Tècnica de la Universitat de Girona, i pel cap del Departament d’Arquitectura, Jordi Solé.

Segons Palacios, la finalitat de la trobada era mostrar a la pràctica els continguts que els alumnes estan aprenent a les sessions formatives, com són els fonaments, els murs de contenció i els micropilotatges (sistema especial de cimentació).

Palacios va destacar que aquesta obra «és un caramel» per als alumnes que estudien Arquitectura Tècnica, perquè per la seva gran envergadura s’han utilitzat sistemes i solucions tècniques que no són habituals en obres de menys dimensions. Així mateix, l’arquitecte va incidir que durant la visita els estudiants van poder visualitzar les tres fases d’inici, de mig acabar i de finalització, de la construcció dels fonaments i els murs de contenció.

CARACTERÍSTIQUES TÈCNIQUES. L’ampliació del centre comercial Gran Jonquera Outlet & Shopping consta de 97.000 metres quadrats construïts amb una planta baixa, una planta pis i un aparcament subterrani de tres plantes. Per aconseguir les plantes subterrànies s’ha hagut d’excavar en roca i per aquest motiu s’ha utilitzat un sistema de voladures específic, ja que no s’ha hagut de parar l’activitat del centre comercial i fins al moment ha continuat obert.

Segons Palacios, ha estat un procés complicat i molt ben estudiat perquè el terreny és dificultós. L’arquitecte destaca que el resultat de l’obra serà un edifici singular amb una estètica que no és habitual a la zona, sempre seguint l’estil de la part actualment construïda. En aquest sentit, es preveu que l’obertura del nou edifici sigui entre els mesos d’abril i maig de 2024, amb noves botigues que ampliaran en nombre les més de cinquanta que hi ha actualment.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li