Estrenen ‘Sí, primer ministre’, humor anglès amb Joan Pera dirigit per Abel Folk

0
921

El Teatre Municipal de Roses no ha tardat ni dues setmanes a programar el seu cap de cartell de la temporada. Ho fa sis dies abans que arribi a Figueres i amb totes les localitats exhaurides. Es tracta de Sí, primer ministre, l’obra de teatre que adapta la guardonada sèrie de la BBC d’Antony Jay i Jonathan Lynn, emesa fa 30 anys i que es va convertir també en un èxit de TV3.
L’any 2010 es va fer una adaptació teatral a Anglaterra que a molts països ha funcionat coma franquícia. A Catalunya no es va voler deixar passar l’oportunitat d’estrenar un text d’èxit i el director Abel Folk i el comediant Joan Pera van encapçalar una producció (de Focus) que es va estrenar la temporada passada al Teatre Comtal de Barcelona amb molt d’èxit.
La trama s’adapta als temps actuals i gira a l’entorn d’un moment de crisi al món que amenaça amb el col·lapse financer, i amb una única esperança de rescat que descansa sobre un acord moralment dubtós del govern anglès amb el ministre de Relacions Exteriors de Kumranistan. Els enganys, els escàndols i la intriga componen una desenfrenada sàtira política que, sense perdre el seu to còmic, també remou els debats polítics i socials més intensos i profunds de la nostra societat actual. La versió que Folk ha fet pels teatres catalans ens presenta, precisament, un món tèrbol i fosc on els interessos polítics governen les vides de les persones.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li