Estrenant premi a Figueres

0
1479

La Fundació Princesa de Girona va anunciar ahir que el projecte britànic Teach A Man To Fish ha guanyat el Premi FPdGi Entitat Internacional 2017, un nou guardó que reconeix organismes de la Unió Europea que treballen per millorar l’ocupació i la formació dels joves


El Teatre-Museu Dalí de Figueres va acollir ahir a la tarda la proclamació del primer Premi FPdGi (Fundació Princesa de Girona) Entitat Internacional, un nou guardó que substituirà el Premi Entitat (fins ara només era per a organismes nacionals). El guanyador d’aquest 2017 ha estat Teach a Man To Fish, una organització fundada a Londres el 2006 que treballa per eradicar la pobresa dels països en vies desenvolupament a llarg termini.

L’objectiu del premi _que està dotat amb 10.000 euros_ és reconèixer la trajectòria d’entitats i organitzacions de la Unió Europea que treballen per millorar la insersió laboral dels joves, la innovació en l’educació, el foment de l’èxit escolar i el desenvolupament de vocacions científiques. I les accions de Teach a Man to Fish impacten anualment 50.000 estudiants d’una cinquantena de països de l’Amèrica Llatina, l’Àsia i l’Àfrica. Proporcionen eines a 1.000 escoles i 3.500 docents perquè puguin ensenyar als joves habilitats pràctiques i empresarials.

FPDGI

CAPITAL DEL TALENT PER UN DIA. La presència de la FPdGi a Figueres s’emmarca en una ruta que va començar el 16 de març a Còrdova (on va anunciar el guardó d’Arts i Lletres), i que també l’ha portat per Barcelona i Sòria. Però la jornada no es va circumscriure a la proclamació del premi, sinó que Figueres es va convertir en la capital del talent per un dia.

Les activitats van començar amb una visita al Museu del Joguet i, a partir de les tres de la tarda, un centenar de joves van participar en un taller creatiu dissenyat per l’emprenedor Xavier Verdaguer. Els participants van formar equips i van competir contrarellotge (tenien 100 minuts) per trobar una idea de negoci. Havien de resoldre el repte “Subvenció, filantropia, crowfunding: com fer viable el Tercer Sector?”. Un desafiament que s’ajusta a la trajectòria de Verdaguer, que en els darrers anys ha impulsat diverses empreses emergents i projectes d’innovació disruptiva per a empreses (estratègies de xoc per catapultar idees o canviar dràsticament tot un sector).

Segons l’emprenedor, “de cada 30 idees, una és bona”, i per això cal produir-ne moltes i ensenyar als joves que “quan tens un repte, si el treballes en equip i seguint un mètode, es poden crear idees productives”. En aquest cas, els participants van seguir el mètode Lombard, que s’estructura en quatre fases: inspiració, ideació del projecte, prototipatge i comunicació. I l’equip guanyador va ser el Win Win Solidari, que va idear un sistema de donacions a entitats socials a través d’un codi QR.

Després de l’activitat, el presentador Àngel Llàcer va conduir una tertúlia sobre la viabilitat del Tercer Sector, en la qual van intervenir tres guardonats per la fundació: Felipe Campos (Premi FPdGi Social 2013), Carmen García de Andrés (de la Fundació Tomillo, Premi FPdGi Entitat 2016) i Héctor Colunga (Premi FPdGi Social 2015). I la jornada va acabar amb la proclamació del premi, que es lliurarà el 29 de juny, al Palau de Congressos de Girona.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li