Estrella Morente, Petitet, Mishima, Maria Arnal i Marcel Bagés tanquen Portalblau

0
715

La Fura dels Baus reestrena a l’Escala un espectacle dels anys noranta sobre la mort, la sexualitat i el naixement


 

Un espectacle transgressor, d’instints primaris, que no deixa indiferent a ningú: Manes, que significa grans homes, de la Fura dels Baus. És el que es va poder veure dissabte al festival Portalblau de l’Escala. La companyia de teatre va tornar a estrenar a l’Empordà una creació de l’any 1996, que, sense un discurs concret, parla a l’espectador del naixement, la mort, la sexualitat o la fam, amb una escenografia austera, amb jocs de llum i foc, que renuncia a les noves tecnologies.

L’actuació va commocionar el públic, que, en sorpresa permanent, va rebre abraçades dels intèrprets, així com esquitxades de cendra o pasta. Per altra banda, el passat cap de setmana també van passar pel festival els cantautors Halldor Mar i l’exmembre dels Setge Jutges, Quico Pi de la Serra, a l’Alfolí de la Sal.

FI DE L’11A EDICIÓ. Portalblau s’acomiada aquesta setmana de la seva 11a edició amb quatre concerts de gran format. En un esdeveniment dedicat enguany a la cultura gitana, el primer a pujar a l’escenari de Mar d’en Manassa serà Petitet, l’artista Joan Ximénez, amb la seva Rumba Simfònica, dijous. L’endemà serà el torn del duet format per Maria Arnal i Marcel Bagés, que presentaran l’àlbum 45 Cerebros y 1 Corazón, havent fet ja una gira internacional de més de setanta concerts. Un dels plats forts és Estrella Morente, filla d’una nissaga d’artistes flamencs, que cantarà dissabte els seus temes preferits acompanyada per dos guitarristes, un percussionista i un cor de palmeros. Ja diumenge, s’abaixarà el teló amb les lletres d’Ara i Res, dels Mishima, amb David Carabén al capdavant.

PORTALBLAU AL CARRER. El mateix diumenge, es posarà punt final al cicle Portalblau al carrer, amb la companyia Dansa en blanc. Interpretaran N’Orfeu, una peça que narra l’origen mitològic de la península de cap Norfeu.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li