Estrella Morente i La Fura, a Portalblau

0
1227

El Festival de Música i Art a la Mediterrània es reinventa i aposta per la cultura gitana i actuacions al carrer 


 

Portalblau ha volgut fer un gir a la seva programació. L’objectiu? Consolidar-se com un festival de música i art a la Mediterrània. I apostar per activitats gratuïtes a peu de carrer i per un ventall de disciplines artístiques: del teatre a la dansa i del circ al cinema. La cultura gitana també hi serà ben present en la seva l’11a edició. Tot i això, la música continua tenint un paper important. El festival d’estiu de l’Escala proposa concerts d’altura a la Mar d’en Manassa amb quatre artistes i grup de renom: la cantaora Estrella Morente; el músic de rumba Petitet acompanyat amb una orquestra de divuit membres; la banda liderada per David Carabén, Mishima i el duet format per Maria Arnal i Marcel Bagés, qui presentaran 45 cerebros y 1 corazón.

CONCERTS MARIDATS. L’oferta musical és més àmplia. Inclou el cicle «Do re vi», de concerts maridats a l’Alfolí de la Sal. S’han convidat els cantautors Quico Pi de la Serra, exponent de la Nova Cançó, i l’islandès Halldor Mar, qui versiona en anglès temes catalans. PROPOSTES TEATRALS. La mítica companyia Fura dels Baus trepitjaran el festival, representant un dels seus primers espectacles: Manes. Per altra banda, el jaciment d’Empúries serà l’escenari d’una lectura dramatitzada Actrius i actors catalans, com Rosa Boladeras, Agnès Busquets, Marc Martínez, Roger Coma o Iñaki Mur recitaran la comèdia grega Lisístrata.

PORTALBLAU AL CARRER. Oferir espectacles gratuïts al carrer per atraure nous públics és una de les novetats d’aquest 2018. El cicle inclourà l’actuació musical de Balkan Paradise Orchestra; el circ de la companyia Bot Project i la dansa contemporània del col·lectiu Dansa en Blanc.

CULTURA GITANA. A part del concert de Petitet, es reivindicarà el poble gitano amb l’exposició de fotografies «Barcelona gitana», de Jacques Léonard, qui va viure els últims anys de la seva vida a l’Escala, i una conferència de l’escriptor Eugeni Casanova sobre el seu llibre Els gitanos catalans a França. També es passarà el documental Petitet (Rumba pa’ ti), del premiat director Carles Bosch, que narra la promesa de Petitet, Joan Ximénez, de portar la rumba catalana als grans escenaris, a la seva mare.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li