Estratègia fallida de Pilar Abel, que no és filla de Dalí

0
1535

Les proves d’ADN han confirmat que la pitonissa Pilar Abel no és filla del geni empordanès i la Fundació reitera que “en cap moment hi ha hagut cap indici de veracitat” en la demanda 


 

El resultat de les proves d’ADN han posat en evidència Pilar Abel i han confirmat que no és filla de Salvador Dalí, en contra del que ella volia fer creure a la societat. L’Institut Nacional de Toxicologia i Ciència Forenses, després de fer l’anàlisi d’ADN ha descartat que la demandant sigui fruit d’una relació clandestina entre la seva mare i el geni surrealista.

La decisió d’exhumar l’artista la va adoptar la jutge María del Mar del Crespo del jutjat de primera instància 11 de Madrid, que va considerar que era necessària l’exhumació del cos de Dalí perquè no hi havia restes biològiques ni objectes personals sobre els quals practicar les anàlisis. Una ordre molt criticada per molts, entre els quals la Fundació Gala-Salvador Dalí, que considerava que abans de fer efectiva l’exhumació calia sol·licitar més proves a la demandant, com ara un anàlisi comparativa de l’ADN d’Abel amb el del seu germà i el seu pare legal. Tot i així, la jutge va tirar pel dret i va donar la raó a la demandant, posant en dubte la seva professionalitat.

La Fundació Gala-Salvador Dalí en un comunicat del 6 de setembre va declarar que no veia “cap sorpresa en els resultats de les proves d’ADN”. Segons van assegurar “en cap moment hi hagut cap indici de veracitat” en la demanda de paternitat de Pilar Abel. Així mateix, van recordar que la decisió judicial adoptada ha provocat “costos i perjudicis de tota mena”, i que està estudiant emprendre accions cap a Pilar Abel i la jutge que va tirar endavant l’exhumació.

El judici sobre la paternitat es preveu que tingui lloc el 18 de setembre, tot i que l’advocat de la vident té la intenció d’aturar-lo. Així mateix, el resultat de les proves d’ADN pot dur a la jutge a desestimar la demanda, i fins i tot a no imposar el pagament de les costes a Pilar Abel si valora que no hi hagut mala fe. Un autèntic despropòsit i falta de respecte si això acaba passant. La justícia ha de tenir en compte que s’ha malmès sense cap mirament la imatge d’una figura artística que forma part del patrimoni cultural del nostre país.

Pilar Abel tot i haver mostrat la seva estratègia fallida d’obtenir diners amb aquest escàndol mediàtic, no es dona per vençuda i en una entrevista a Televisió Espanyola va declarar “recorreré i aportaré un altre forense, perquè no me’n fio”. Quant a la possibilitat que hagi d’assumir el pagament de les costes judicials i li puguin reclamar el cost econòmic derivat de l’exhumació, Abel ha respost: “Soc insolvent i tinc un advocat d’ofici.” Una mostra que tota aquesta farsa la té molt estudiada, sense patir per cap represàlia econòmica.

Aquest cas demostra la poca professionalitat d’algunes persones que formen part de la justícia, com la senyora María del Mar del Crespo que en comptes de treballar en la recerca del màxim de proves que demostressin la farsa muntada per Pilar Abel, va adoptar el camí més difícil, com va ser l’exhumació del cos de Salvador Dalí, en ple mes de juliol, creant un escàndol mediàtic que al final s’ha comprovat que no valia la pena. Ara per part de la Fundació Gala-Salvador Dalí, toca valorar el fet i prendre represàlies amb les dues parts, per demostrar a la societat que les males decisions tenen conseqüència i que no tot s’hi val.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li