Estiu Empúries

0
845

A partir de juliol i fins a mitjans de setembre, el MAC-Empúries ha programat un ampli ventall d’activitats culturals destinades a tota mena de públic per tal que puguin gaudir del jaciment i dels seus espais, també durant el capvespre i la nit, en què el jaciment esdevé un lloc amb un encant molt especial.
Entre aquestes activitats hi ha els concerts Forum Romà que enguany organitza TEMproductions amb la col.laboració del Museu d’Arqueologia de Catalunya-Empúries. Seran les nits de 14 i 15 d’agost amb Love of Lesbian, Blaumut i Coriolà.
Concretament Love Of Lesbian actuaran per primera vegada al Fòrum Romà el proper 14 d’agost i ho farà presentant El Poder de la Tijera . Una gira única i especial, dissenyada especialment per aquest estiu 2014.
Coriolà actuarà el dia 15 d’agost a les 10 de la nit compartint cartell amb el grup Blaumut (11 de la nit). La banda del Maresme presentarà el seu primer treball El debut, on parlen del mar, d’aeroports, de perfums d’orient, de mocadors que s’agiten amb el vent, de capes i espases, d’huracans i de ciutats llunyanes. Per la seva part, Xavi de la Iglesia (guitarra i veu), Vassil Lambrinov (violí), Oriol Aymat (violoncel), Manel Pedrós (bateria) i Manuel Krapovickas (contrabaix), els Blaumut tocaran les cançons d’El turista, el primer disc publicat a l’octubre del 2012.

visites guiades i teatralitzades. A més d’aquests concerts, hi haurà visites guiades i teatralitzades i al jaciment i un gran espectacle de gladiadors. Pel que fa a les visites guiades, fins al 14 de setembre se n’amplia la freqüència i se n’han programat tres al dia. Es manté la visita guiada romana cada diumenge al migdia, una visita molt familiar per descobrir Empúries acompanyats d’un antic habitant de l’Emporiae romana.
Per la seva part, les visites teatralitzades recorren els principals espais d’Empúries al capvespre. Aquest any es presenta Sobre l’arena d’Emporiae, una obra plena de traïcions i amb alguna sorpresa inesperada. L’acció se situa l’any 106 dC, quan arreu de la geografia romana se celebra la victòria de l’emperador Trajà amb grans i costosos jocs. Es farà de l’11 de juliol al 12 de setembre.
Dates: de l’11 de juliol al 12 de setembre, a les 8 del vespre al juliol, a l’agost, a les 19.30h i al setembre, a les 7 de la tarda. El preu és de 10 euros i per als menors de 8 anys és gratuït.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li