Estiu d’incertesa

0
879

El director de l’Acústica, Xavier Pasqual, ha expressat la «voluntat de portar tot a terme» els festivals Acústica i Sons del Món


«Avui és un dia molt trist per tot l’equip del Festival, ja que us hem de comunicar que l’edició somiada per aquest 2020 al Festival Castell de Peralada queda cancel·lada a causa dels efectes causats per la Covid-19». Aquestes eren les paraules del comunicat transmès per l’organització en el qual anunciaven l’anul·lament de la 34a edició del Festival, que s’havia de dur a terme entre el 2 de juliol i el 15 d’agost del 2020.

Vivim en dies d’incertesa, en què les incògnites sobre les mesures de desconfinament en el sector cultural dels propers mesos seran clau per saber si es podran celebrar els festivals d’estiu.

ENDAVANT. Tot i aquests dubtes, l’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, ha assegurat en declaracions a l’ACN que «en cap cas» el consistori es planteja la suspensió d’un dels festivals més importants de tot l’estiu l’Acústica. Lladó ha garantit que mantenen «totes les partides» pressupostàries per tirar-lo endavant. El director de l’Acústica, Xavier Pasqual, ha expressat en declaracions al nostre mitjà la «voluntat de portar-la tot a terme». L’organització continua treballant de valent per oferir una nova edició de l’Acústica. Malgrat això, Pasqual afirma que «estem a l’espera de les concrecions que arribin del Prosicat», fins que no es coneguin totes les mesures serà difícil adaptar-se a la situació. Pasqual també és l’encarregat de l’organització d’un altre dels festivals de referència de cada estiu, Sons del Món. La preparació d’aquest, igual que la de l’Acústica, continua endavant tot i que creu que «aquest mes de maig hi haurà novetats».

AJORNAMENTS. Un dels festivals que també s’ha vist afectat a causa de la crisi sanitària és el Còmic, de Figueres. El festival humorístic de la capital de l’Alt Empordà ha posposat la tretzena edició als dies 17,18 i 19 de setembre. Tot i que d’entrada no comptarà amb la presència d’artistes internacionals, sí que comptarà amb les actuacions d’artistes catalans com ara en Peyu i en Quim Masferrer.

CANCEL·LACIONS. El Festival Ítaca de l’Escala va ser el primer esdeveniment musical de gran format que va haver d’anunciar la seva cancel·lació. Previst inicialment per l’11 i 12 d’abril, no va poder trobar noves dates que li permetessin ubicar els concerts.

Isabel Suqué, presidenta de la Fundació Castell de Peralada, explica la suspensió del Festival a causa de la impossibilitat per «complir unes garanties sanitàries que evitin la propagació o el rebrot del coronavirus». A més, les incògnites sobre vols internacionals, les limitacions en el nombre d’assistents i les limitacions dalt de l’escenari, han fet que «no sigui viable aixecar el teló aquest estiu», conclou Suqué.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li