“Estic absolutament tranquil amb la gestió feta a l’Ajuntament. Fins a l’últim euro”

0
1083

  El 27-S es planteja una consulta entre els veïns de Bàscara per fixar el sou de l’alcalde. Què en pensa?
És absurd. Ja vaig dir en l’últim ple que és una mesura estrambòtica sense precedents enlloc.

És una mesura de participació ciutadana.
Primer, no es pot barrejar la política amb el sou de l’alcalde. No té res a veure. Segon, és un tema econòmic i la llei de consultes prohibeix preguntar sobre temes econòmics. Això és un tema personal que no justifica allò que es va dir en campanya que era que es cobraria la meitat del sou de l’alcalde, que era jo. Ja es cobra la meitat, però la meitat de la dedicació, per tant, és un engany.

Les dues opcions que es consultaran seran el salari mínim interprofessional o el doble d’aquesta quantitat, 9.500 euros a l’any o 19.000.
No es poden plantejar dues quantitats diferents. Està en funció de la dedicació i de les necessitats de l’Ajuntament. Nosaltres el sou que teníem era perquè fèiem una gestió activa dins el municipi. Hem hagut de gestionar grans inversions i grans conflictes.

L’acusen d’haver deixat el despatx net de documents i d’haver destruït papers amb una màquina trituradora que funcionava dia i nit durant tres setmanes. Com és defensa de tot això?
Això és absolutament fals. No he triturat ni un sol paper perquè la màquina no l’he feta servir mai i no la sé fer anar. L’única cosa que he tret del despatx de l’alcaldia són els papers personals però no té res a veure amb cap expedient administratiu.

No és normal que, per suposades qüestions personals, no hi hagi hagut un traspàs com cal a l’alcaldia.
L’actual equip de govern no ha preguntat res a l’anterior, no ha demanat aquest traspàs. Jo em vaig oferir en el ple de constitució a posar-me al servei per explicar allò que calgués, però no m’han consultat cap expedient. Ells han anat de dret a les caixes i han fet la seva interpretació arbitrària dels temes. No té cap sentit dir que no es parla amb l’exalcalde des de fa temps. Ell podia haver delegat el traspàs al seu tinent d’alcalde o algún dels seus regidors.

En tot cas, l’auditoria haurà d’aclarir on han anat a parar 6 milions d’euros del polígon i 6 milions més de la Generalitat.
Si es fa una auditoria com s’ha de fer, nosaltres estem totalment d’acord. No pot ser, però, actuar de manera totalitària, com si es tractés d’una dictadura bananera. Busquen empreses que entren a sac a l’arxiu sense consultar a secretaria per buidar caixes i per fer un pressupost. Això és il·legal. Si es fés correctament s’aclaririen conceptes que es tergiversen.
Es pot demostrar que aquests milions s’han invertit al poble?
Això ja ho han investigat els Mossos, de dalt a baix. Fa tres o quatre anys que dura. Ara el polígon està embargat per un milió d’euros. El propietari, per evitar que l’embarguéssim ,ens va posar una querella i els Mossos ho van investigar. Ara la jutge manté 65 hectàrees embargades i tot plegat el conflicte està a la recta final. Estem tranquil·líssims. El conveni que vàrem fer ens ha permès fer una gran inversió pública, tenir inversions i acollir-nos a uns crèdits, el pla de proveïdors de l’Estat, que és el nostre deute, Però el deute bancari no arriba ni al 20%. El pla de proveïdors no ens preocupa gaire perquè es finança amb una part del pressupost cada any i tanquem des de fa 10 anys amb superàvit i aquest any també es tancarà amb saldo positiu. Pel que fa a les quatre factures pendents que s’han d’absorbir són convenis fets i pactats.

Què passa amb el deute de la llar d’infants?
Hem deixat de pagar 120.000 euros perquè la Generalitat ens en deu 90.000. Ja vam quedar amb el director que pagaríem quan cobréssim.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li