Esteve Gironès: ‘La festa d’estiu de Camallera és molt participativa’

0
1407

La festivitat se celebrarà a partir d’aquest divendres i fins diumenge


Què representa, pel municipi, la festa major d’estiu? Com la defineix, com a veí i alcalde?
La festa d’estiu de Camallera és un dels actes més importants que se celebren al nostre municipi. El fet de celebrar-se a l’aire lliure fa que sigui una festa molt participativa i divertida, des dels més joves fins als més grans hi tenen el seu racó, ja que es programen un munt d’activitats dirigides a tots els públics.

Totes aquestes activitats es realitzen en un entorn immillorable com és la plaça de l’Església i els seus voltants, i s’hi combinen tradicions populars amb actes més innovadors.

Quins actes li agradaria destacar del cartell d’enguany?
Personalment, l’acte que m’agrada i m’il·lusiona més com a alcalde és el sopar popular de divendres, un acte que vam començar a fer fa quatre anys i ja s’ha consolidat. És un orgull poder reunir una gran part dels veïns i veïnes del nostre municipi en un sopar a l’aire lliure tot gaudint d’una bona cantada d’havaneres.

Un altre acte que reuneix un gran nombre de públic és la tradicional baixada de carros de dissabte a la tarda, on tothom pot participar. L’única condició que s’exigeix és que el carro disposi de rodes i volant.

Pel que fa als actes de diumenge, de la ballada de sardanes que ens oferirà la cobla La Principal de Porqueres destaquem com a novetat l’estrena de La sardana d’en Roca, una sardana dedicada al veí del nostre municipi Joan Roca, un gran apassionat de les sardanes que va ensenyar a practicar aquest tradicional ball a diverses generacions de ciutadans del nostre municipi.

També cal destacar l’actuació de la colla local de ball de bastons de la Bufa Bastonera i el ball de fi de festa amb Sharazan, conjunt que compta, entre les seves cantants, amb una veïna del nostre municipi.

Un cop deixades enrere les anteriors eleccions, com li agradaria que evolucionés el municipi aquests quatre anys?
Volem continuar amb la inèrcia positiva que portem, durant els últims quatre anys hem pogut realitzar moltes actuacions importants al nostre municipi, actuacions molt reclamades pels nostres veïns i veïnes. Aquesta bona gestió ha tingut els seus resultats i hem obtingut majoria absoluta. Això és molt positiu, ja que ens permetrà ser més eficients a l’hora de treballar i que les actuacions es realitzin més ràpidament i sense entrebancs que facin perillar el bon funcionament de l’Ajuntament.

La nostra prioritat ha estat i continua sent el benestar de la ciutadania del nostre municipi en el seu dia a dia, és per això que centrarem els nostres esforços en la defensa de la salut de les persones, disposant d’aigua de qualitat a tot el municipi, donant més servei al consultori mèdic i lluitant per millorar la qualitat de l’aire que respirem, tot i que aquest darrer factor depèn principalment del municipi veí i la seva voluntat de solucionar-ho, ja que l’empresa causant d’aquesta contaminació ambiental és dins el seu terme municipal.

Un altre fet que condicionarà l’evolució del nostre municipi és la parada dels trens de mitja distància a Camallera. Està tot encaminat però només falta que ADIF executi les obres d’ampliació de les andanes i els passos subterranis. El fet que parin els trens de mitja distància dinamitzarà el municipi i millorarà la qualitat de vida dels veïns i les veïnes.

Altres actuacions importants són la creació d’un local social a Camallera, la millora del de Saus, millores a l’escola, la llar d’infants i el centre de serveis de la gent gran, així com la creació d’una zona de passeig i esbarjo a l’antic estany.

Estic convençut que amb la mateixa il·lusió, ganes de treballar i dedicació aconseguirem els objectius que ens marquem i esdevindrem un municipi de primera. Anem pel bon camí.

  • Pots consultar el cartell de la festa, aquí.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li