Ester Puig: ‘Vull que es reconeguin els artistes que aporten un valor cultural a la comarca’

0
3023

La violoncelista ha creat la plataforma Art Alt Empordà per donar a conèixer els músics alt-empordanesos


 

Tot i que actualment resideix a Alemanya, fa temps que pel cap de la jove violoncelista figuerenca Ester Puig i Costa hi ronda una idea: posar en valor els artistes de la seva terra, de l’Alt Empordà, els seus projectes i ambicions, per donar a conèixer a la societat els creadors que aporten un valor cultural important al territori. L’empenta final que va impulsar Puig a arrencar seriosament el projecte, «la gota que va fer vessar el got», com diu ella mateixa, va venir en acabar un concert a duet amb el pianista Marc Serra, a l’Auditori dels Caputxins de Figueres. Després de l’audició, un dels tècnics de l’auditori va comentar la poca assistència de públic que havia tingut una actuació del prestigiós Trio Pedrell, reconegut a escala mundial. «Vaig quedar molt xocada, i vaig pensar que la gent no consumeix cultura», explica. Aquesta idea va esperonar la jove a arrencar el projecte Art Alt Empordà, una plataforma que permetés promocionar i donar a conèixer artistes alt-empordanesos i els seus projectes i ambicions culturals.

Per fer-ho, Puig vol utilitzar les xarxes socials, com Facebook i Instagram, «un format que arriba de forma àgil al gran públic, i amb continguts de consum ràpid». Es va inspirar en Brandon Stanton, creador del fotoblog Humans of New York, que recull retrats de gent anònima acompanyats d’una petita ressenya autobiogràfica. «Vaig pensar que aquesta idea, en un format tan llaminer, es podria adaptar perfectament al món artístic, i concretament al musical, de la comarca de l’Alt Empordà», hi afegeix.

Per aprofundir en la figura de l’artista, Ester Puig realitzarà entrevistes personals a cada personatge, que penjarà en format escrit i vídeo al blog de la plataforma Art Alt Empordà. Les entrevistes, que començarà a enregistrar aquest proper mes de març, recolliran les experiències i les emocions que acompanyen cada personatge, així com els seus projectes personals passats, presents i futurs. Tal com destaca Puig, seran «entrevistes que no només volen promoure els músics de la terra, sinó també posar en valor la gran riquesa cultural nascuda al nostre Palau del Vent».

De moment, Ester Puig té alguns noms al cap, als quals li agradaria entrevistar, «persones que tinc com a referents, i a les quals admiro molt». Un exemple: el seu pare, el prestigiós pianista figuerenc Pere Puig Griessenberger.

Sobre la continuïtat del projecte, Puig ha confirmat que de moment està enfocat en el gènere musical, perquè és el sector que coneix bé, però que si funciona i té ressò, vol ampliar el radi d’acció a altres àmbits de la cultura.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li