Ester Marcos: “Santa Creu és festa, és Figueres i és ciutat”

0
1012

La regidora ha presentat, juntament amb l’alcaldessa de la ciutat, la programació de les Fires i Festes de la Santa Creu 2021, en un marc pandèmic. Marcos, en aquesta entrevista, destaca algunes de les activitats i explica quines han sigut impossible de tirar endavant, com ara el castell de focs o el tradicional parc d’atraccions. La majoria de decisions venen marcades per la Generalitat i el PROCICAT


L’any passat no va ser possible, aquest 2021 s’ha pogut adaptar la festa major. Com ha sigut programar una celebració així, enmig d’una pandèmia?
Doncs complicat… i més quan tot és molt incert, has de suposar i confiar que tot vagi bé. Una cosa és com està la pandèmia de la covid-19 en el moment que programes i prepares la Santa Creu i l’altra és suposar com estarà la situació el dia que s’hagi de celebrar la programació, per tant, toca suposar moltes coses.

Com ara?
Doncs, per exemple, el cas que pogués haver-hi o no barra de joves durant els concerts i tots els espectacles musicals. Si no hi ha l’hostaleria oberta, hem de suposar que no es podran posar les barres. Per tant, és anar pensant i imaginar la situació que ens trobarem al moment de celebrar les Fires i Festes de la Santa Creu i treballar per aconseguir-ho.

Què en destacaries de la programació 2021?
Hi haurà un concert, el divendres dia 30, del grup The Sweet Planet Orchestra, que és una de les activitats que em fa gràcia anar-hi, ja que es tracta d’una orquestra que trenca amb els estereotips de l’orquestra tradicional.

Quines són les activitats tradicionals que no s’han pogut programar?
El castell de focs, finalment no el podrem fer, tot i que ho hem intentat molt. Em dol molt, però no es podrà fer perquè ens diuen que és una activitat la qual és difícil de preveure que no hi hagi aglomeracions de gent, fa un efecte crida i pot ser que la gent s’agrupi per veure-ho, i no ho podem permetre, no sabem què pot passar.

Un dels espais serà el Parc de les Aigües amb una carpa. Com serà?
Serà un escenari cobert, no serà una carpa com estàvem acostumats a veure a plaça Catalunya, i més ara que s’ha de fer tot a l’aire lliure, però sí que serà un escenari cobert i d’aquesta manera ens garanteix que tot i els imprevistos meteorològics, es pugui fer l’activitat.

El que no hi haurà és el parc d’atraccions, per raons òbvies. Però expliqui per què no s’han pogut fer.
És molt senzill, la Generalitat de moment manté suspeses les fires i els parcs d’atraccions. No és decisió municipal ni molt menys, tant de bo! Ja havíem fet reunions prèvies amb l’associació de firaires i teníem l’acord que si la Generalitat permetia fer fires, evidentment hi hauria parc d’atraccions a Figueres. Ja n’havíem parlat i teníem pensat com fer el perimetratge.

Acabi’m la frase: «m’agraden les Fires i Festes de la Sta. Creu per què…»
…perquè és festa, és Figueres i és ciutat. M’agradaria destacar que les entrades dels actes són gratuïtes i demanem a la gent que tingui seny. Si agafa l’entrada, que hi vagi, i si no hi pot anar, que ho anul·li. Cada acte ens trobem que totes les entrades s’esgoten, però el dia de l’acte hi ha un 25% de cadires buides perquè la gent no hi ha assistit. Demanem solidaritat.


  • Pots consultar el Suplement de la Santa Creu, aquí.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li