Ester Marcos: «La FiraVO visibilitza que el sector del motor és molt important a la ciutat»

0
1051

«Per a futures ocasions, hi ha previst dur a terme activitats relacionades amb el món del motor abans de celebrar la FiraVO», diu la regidora de Festes i Mercats de l’Ajuntament de Figueres


Com es presenta aquesta nova edició de la Fira del Vehicle d’Ocasió de Figueres?
Les expectatives, de moment, són molt bones. Tenim més expositors que mai i el recinte firal estarà ple de vehicles, ja que abans teníem un espai que guardàvem per a les foodtrucks amb taules i cadires i enguany tot seran vehicles i expositors. Tot i que es comenta que no hi ha oferta de vehicles d’ocasió per la crisi del xip, en canvi, en aquesta edició n’hi haurà més que mai.

Per tant, en aquesta 16a edició no hi haurà servei de bar?
No, no era important. Al cap i a la fi, qui va a la fira va a la idea i donava més serveis als venedors que no pas al client. Era un a més a més, però enguany val més que hi hagi cotxes que no pas cafès.

A més, amb una novetat molt destacada com ara l’opció de vendre el cotxe.
Exacte, encara que no es compri un altre vehicle, tothom qui visiti la Fira del Vehicle d’Ocasió de Figueres podrà anar a un dels expositors, que estarà a la part exterior de la fira, on el visitant podrà portar el seu vehicle a taxar i vendre. I penso que va molt bé saber quina quantitat econòmica et donaran pel teu vehicle vell si te’n vols comprar un de nou.

Hi ha previstes més novetats de cara a un futur?
Sí, n’hi ha, però de mica en mica. Hi ha previst fer activitats relacionades amb el món del motor abans de la fira, en futures ocasions, perquè se’n comenci a parlar abans de celebrar-se.

Com serà enguany la inauguració de la FiraVO?
Serà com sempre, hi haurà un parlament per part de l’alcaldessa de Figueres i jo, com a regidora de Fires i Mercats, també hi assistiré. I qui també farà parlaments seran els membres organitzadors de la FiraVO.

L’any passat s’apostava per les campers. Enguany què hi trobarem?
Al mercat ja comença a haver-hi vehicles elèctrics i híbrids d’ocasió i seran molt presents a la fira. També hi haurà vehicles camperitzats, ja que ara estan molt de moda. Per tant, sí, hi haurà oferta automobilística de tota mena.

Què creu que suposa per a la ciutat de Figueres tenir una fira econòmica com aquesta?
És molt important perquè visibilitza que el sector del motor a la ciutat és molt potent. Tenim molts concessionaris oficials i molts concessionaris independents i multimarca que es dediquen al vehicle d’ocasió i, ostres, és molt important donar-los visibilitat i saber-hi treballar conjuntament, que això és el difícil en els sectors. I penso que la cohesió del sector és part de l’èxit de la consolidació d’aquesta fira. A banda de ser competència, són companys de treball i saben col·laborar i treballar junts. Això és el més important.

Un dels objectius de la FiraVO de l’any passat era arribar a 10.000 visitants, i poc n’hi va faltar. Què s’augura sobre la xifra de visitants aquest any?
Esperem que sigui superior a l’any passat. Tot i això, cal tenir en compte que l’any passat estàvem amb la pandèmia, encara anàvem amb la mascareta posada, depèn de qui evitava anar a llocs massificats, i aquest any penso que sense les restriccions i amb la normalitat que ja hi ha, crec que superarem amb escreix la xifra de l’any passat. A més a més, la fira del vehicle d’ocasió que es feia a Girona, aquest any no s’ha fet; per tant, això ajudarà. La Fira del Vehicle d’Ocasió de la ciutat de Figueres és una fira molt curiosa perquè a primera hora ja es fan les primeres vendes.


  • Pots consultar l’especial de FiraVO, aquí

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li