Esport, medalles i somriures

0
1461

La Fundació ALTEM i el Centre d’Educació Especial la Mare de Déu del Mont van participar als Special Olympics amb bons resultats


 

La Seu d’Urgell i Andorra van ser els escenaris entre el 4 i el 7 d’octubre de l’onzena edició dels Special Olympics de la Federació ACELL –Federació Catalana d’Esports per a Disminuïts Psíquics–, uns Jocs per a persones amb discapacitat intel·lectual que tenen com a principal objectiu el foment de la pràctica de l’esport i d’altres activitats entre els seus participants com una via de desenvolupament i d’integració social.

L’esdeveniment, que ja havia tingut protagonisme alt-empordanès després del pas de la torxa dels Special per Figueres el passat 27 de setembre, també va comptar amb una àmplia representació d’esportistes de la comarca, que van arribar a la cita repartits en dues entitats: la Fundació Altem, que va participar un any més com a representant de la província de Girona, i el Centre d’Educació Especial La Mare de Déu del Mont.

En total, la delegació local estava formada per 31 esportistes i 9 entrenadors acompanyants, que van formar part d’un gruix participatiu que es va enfilar fins als 1.500 esportistes procedents de Catalunya i Espanya, però també de delegacions estrangeres com Bèlgica, Finlàndia, Portugal, el Marroc o l’Índia, entre molts altres països.

En concret, els representants alt-empordanesos van competir en la categoria de petanca (20 esportistes); en les proves individuals d’aquest mateix esport (5 competidors), i en les proves individuals de bàsquet (11 representants). I ho van fer amb uns resultats esplèndids, tenint en compte que van tornar cap a casa amb un botí d’una medalla d’or en petanca; un or i una plata en les proves individuals de petanca; i un altre or i plata en les proves individuals de bàsquet en categoria femenina i masculina. Però com sempre, atenent una de les màximes de l’esport, el resultat era el de menys. El millor de tot plegat va ser participar i, és clar, passar una bona estona entre amics.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li