Espectacular!

0
1993

Acrobatic Quartet led by Prilepin, Troupe Grechuskin i Xinjiang Acrobatic Troupe s’emporten els Elefants d’Or d’aquesta ediciĂł


Figueres tanca el 6è Festival Internacional del Circ amb gairebé una ocupació del 100%. Segons l’organització del certamen ho qualifiquen d’ “èxit aclaparador”. Dilluns al vespre es va fer l’última funció, la Gala dels Premis, amb les 16 atraccions finalistes seleccionades entre el jurat internacional, la crítica i el públic. Com a cada edició es van repartir els elefants d’inspiració daliniana d’or, plata i bronze. Les màximes distincions de la 6a edició del Festival Internacional del Circ Ciutat de Figueres, els elefants d’Or, han sigut per Acrobatic Quartet led by Prilepin, els russos que van oferir una atracció volteig acrobàtic. Val a dir que aquesta actuació va ser una de les més aplaudides del festival, inclús el jurat va posar-se dempeus per aclamar els quartet de joves que a ritme de Yesterday de The Beatles van emocionar al públic. Els altres guardonats amb la màxima distinció del certamen han sigut els saltadors, també de Rússia, la Troupe Grechuskin i Xinjiang Acrobatic Troupe amb els equilibris des de la Xina.

ALTRES GUARDONS. Les atraccions que s’han endut la plata són l’escala lliure d’Hebei Acrobatic Troupe de la Xina, el Duo Cabaret amb els cordills aèris d’Ucraïna i Alexander Lichner & Donoban Rodríguez amb les cintes àeries, d’Espanya i El Salvador. Els segueixen els elefants de bronze que s’emporten Evgueni Komisarenko amb l’atracció d’agility dogs de Rússia, Vladyslava Naraieva amb l’equilibris d’Ucraïna i Trilogy també d’equilibris, d’Etiòpia. Pel que fa als premis queatorga directament el jurat internacional del festival, Hooligang Acrobatic Troupe amb volteig acrobàtic de Rússia ha recollit el Premi de la Imatge i Asel Saralaeva els gats de Rússia ha rebut el premi de la Crítica. I el premi del públic, que han votat els espectadors durant els quatre dies de festival i els espectacles Blau i Vermell ha sigut per al número del Duo Medel de Mèxic.

INCERTESA. Una de les preocupacions del director i de tota la organització del Festival del Circ és que aquesta edició és la darrera que Circus Arts Foundation es comprometia a realitzar a Figueres segons el conveni quadriennal que ara s’esgota i que preveia treballar en la creació del Museu europeu del Circ de la casa Nouvilas de la ciutat.

Les fotografies d’aquesta ediciĂł, aquĂ­.

La polèmica

El Partit Animalista Contra el Maltractament Animal (PACMA) de Girona ha denunciat l’atracció amb gats del Festival, guardonada amb el Premi de la Crítica. Qualifica de “lamentable” el muntatge de la russa Asel Saralaeva perquè, a parer seu, està basat “en l’abús i el càstig”, cosa que ha despertat la seva “indignació i incredulitat”. En el xou es pot veure com diversos felins són col·locats en dues barres paral·leles suspeses en l’aire, per on han d’avançar amb les potes davanteres. Segons el partit animalista, “els gats són animals que, malgrat considerar-los domèstics, es troben en un estat molt primari respecte a altres com serien els gossos”, ja que “no es poden ensinistrar amb reforços positius ni amb el joc”.

Ă€ngel Reynal

Pel que fa la institució, el partit polític figuerenc, Compromís d’Esquerres, amb un comunicat ha demanat a l’Ajuntament que obri un expedient informatiu per assegurar que s’ha complert amb l’Ordenança municipal de tinença d’animals. CxE considera que es podria haver contravingut aquesta normativa, aprovada pel ple l’any 2001, que considera un falta molt greu “L’ús d’animals en espectacles, si l’espectacle els pot ocasionar sofriment, pot fer que siguin objecte de burles o tractaments antinaturals o pot ferir la sensibilitat de les persones que el contemplen”. Per tot això, el regidor de Compromís, Òscar Vergés, ha presentat a registre una instància en què sol·licita que s’iniciï l’obertura d’aquest expedient. Vergés també portarà al proper ple municpal la moció per declarar Figueres ciutat amiga dels circs sense animals.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li