Espanya i França indemnitzaran TP Ferro pel retard de la connexió del TGV a Figueres

0
811

Arran de la presentació dels resultats del grup Eiffage, el president director general del grup, Jean-François Roverato, ha assegurat que s’ha arribat a un acord amb els governs francès i espanyol per indemnitzar el concessionari de la línia d’alta velocitat TGV Perpinyà-Figueres, TP Ferro, empresa participada a parts iguals pels grups Eiffage i ACS Dragados, segons una informació publicada aquest divendres per la pagina web ‘Le Moniteur.fr’, dedicada al món de les empreses de la construcció.

Segons Jean-François Roverato, l’acord ha arribat ‘alguns dies abans de l’entrega de les claus de l’obra’. Sense revelar el muntant de la indemnització, indica Le Moniteur, Roverato ha indicat que les previsions de recaptacions eren de 30 milions d’euros anualment durant els tres primers anys.

També ha dit que l’acord es traduiria en efectiu però igualment per una prolongació del contracte de concessió. ‘Aquest acord amb les autoritats que han concedit l’explotació del TGV es traduirà en els mesos vinents en una clàusula addicional al contracte de concessió’ ha afegit Roverato.

Des del 17 de febrer passat, data de lliurament del TGV Perpinyà-Figueres conforme al contracte de concessió, TP Ferro no la pot explotar a causa del retard pres per la construcció del tram fins a Barcelona.

D’altra banda, Roverato ha indicat, segons ‘Le Moniteur’, que l’agrupació de constructores Trans Euro Pirineus (TEP) ha fet una reclamació arran de les dificultats encontrades durant l’excavació del túnel bitub del Pertús a causa de la geologia del massís de l’Albera.

En aquest sentit, ‘Le Moniteur’ recorda que les tuneladores Mestral i Tramuntana van quedar més de dos anys sota el Pirineu, sis mesos més que previst i explica que per recuperar aquest retard TEP ha accelerat la col·locació dels rails, l’instal·lació dels equipaments, l’electrificació i la senyalització. Tota una sèrie d’obres que han representat un cost suplementari i per les quals TEP voldria també cobrar una indemnització.
 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li