Esotèric Figueres lluita perquè la Fira de Bruixeria i Fantasia es faci a la Rambla

0
1463

L’Ajuntament autoritza l’esdeveniment com a activitat de barri i manté que l’espai adequat és a la Marca de l’Ham


Torna la polèmica per la fira esotèrica de Figueres i aquest cop el debat no és les xarxes socials. Els organitzadors han demanat poder fer la fira com l’any passat a la Rambla i no a la Marca de l’Ham com proposa l’Ajuntament. De moment es manté la data del 5 d’agost per celebrar el certamen que portarà el nom oficial de “Fira de Bruixeria i Fantasia Esotèric Figueres, edició Harry Potter”.

L’organitzador de la fira, José Manuel Garrido, explica: “Esperàvem que ens cedíssin la Rambla com l’any passat, però l’Associació de Veïns de la Plaça de l’Estació s’ha desvinculat de la fira i ara ha pres el control l’Associació de Veïns de la Marca de l’Ham.” Garrido demana que es pugui mantenir la mateixa ubicació i que “no es negui aquest dret a la Marca de l’Ham”. L’organitzador diu que vol comunicació amb l’Ajuntament i retreu al consistori que “porti deu anys sense diàleg amb l’associació de veïns”. Garrido afegeix: “No entenem perquè de les 250 instàncies que l’associació de la Marca de l’Ham ha enviat a l’Ajuntament només s’ha respost un 2%. Només veuen la part ruda de l’associació i ens tenen la porta tancada a tot”. Amb la fira com a pretext, una cinquantena de veïns de la Marca de l’Ham –segons els convocants– es van concentrar divendres al vespre davant de l’Ajuntament per demanar diàleg i més fluïdesa de comunicació. El president de l’Associació de Veïns, José Ruiz, va declarar: “Ja fa massa temps que l’Ajuntament ens discrimina.”

Fonts municipals han assegurat a HORA NOVA, que la Fira de la Bruixeria i Fantasia té l’autorització de l’Ajuntament i compta amb tot el seu suport. S’argumenta, també, que l’acció es vincula al barri perquè és l’associació de veïns qui l’organitza i per la necessitat que hi ha de dinamització dels barris. D’aquesta manera es considera l’espai de la Marca de l’Ham com el més adequat per celebrar-hi la fira i contribuir a la seva dinamització.

CAMPANYA DE FIRMES. Aquest cap de setmana Esotèric Figueres, els organitzadors de la fira, han iniciat una campanya per Internet per recollir signatures a favor de l’esdeveniment a la Rambla de Figueres. A través de la plataforma Change.org han recollit 115 firmes. La petició va dirigida a l’Ajuntament de Figueres i demana poder fer la fira de Harry Potter a la ciutat, s’entén que es refereixen a la Rambla o al centre de Figueres.

LA FIRA. Amb el tema de Harry Potter, la Fira de la Bruixeria i Fantasia arribaria aquest 5 d’agost a la quarta edició. Només l’any passat es va celebrar a la Rambla auspiciada per l’Associació de Veïns del barri de l’Estació. Aquest any però no hi ha hagut acord entre l’organitzador i el barri i per això la fira ha passat a les mans de l’Associació de Veïns de la Marca de l’Ham. Es dóna la circumstància que el seu organitzador José Manuel Garrido té una botiga esotèrica al barri de l’Estació però és veí de la Marca de l’Ham. A més, Garrido també és secretari de les dues associacions de veïns. Sobre la campanya que l’any passat hi va haver a les xarxes contra la fira, l’organitzador creu que van crear una mala imatge i injusta. D’altra banda, nega que mai s’hagin fet campanyes en contra de la medicina convencional i a favor de les teràpies alternatives. Tot i això, Garrido afegeix: “Com a crítica constructiva i perquè no hi hagués més polèmica vàrem decidir canviar el nom de la fira. Abans era Fira Esotèrica i de Teràpies alternatives i ara és Esotèric Figueres, Bruixeria i Fantasia”.

Ara caldrà veure si la quarta edició de la fira s’acaba celebrant i a on. Els organitzadors esperen arribar a la cinquena edició en un espai que els consolidi i els garanteixi la continuïtat.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li