Escultures d’aquarel·la al Motel

0
731

L’Hotel Empordà de Figueres acull la mostra ‘De Nit… i de Dia’ de la pintora Dolors Garcia Cadarso


 

La llum. En aquest cas la llum natural, juga un paper fonamental en la mostra «De Nit.. i de Dia», de l’artista Dolors Garcia Cadarso. Una exposició que es pot veure a l’Hotel Empordà de Figueres fins al 31 de juliol i que està formada per un conjunt de peces creades amb la tècnica que més domina l’artista: l’aquarel·la. Unes creacions que tenen una gran particularitat; segons la incidència de la llum, els matisos cromàtics que mostren varien, «amb la caiguda de la llum és quan agafa la textura d’escultura amb diferents tons», explica Garcia.

Aquest efecte s’aconsegueix gràcies a la composició de la peça. A banda del dibuix sobre paper amb aquarel·la, Garcia també dissenya peces escultòriques que complementen el dibuix i que li donen volum. Aquests complements els dissenya «amb paper d’aquarel·la que s’encaixa sobre el disseny, d’aquesta forma s’aconsegueixen colors de pedra, metall i ferro».

Aquesta particular forma de creació fa que la visió de la mateixa peça variï. Garcia aconsegueix, a través dels seus encaixos, que la dimensió de la peça es vegi accentuada o reduïda segons la distància en què es visualitza l’obra. Un fet que permet copsar i veure la mateixa obra de diferent forma.

MOLT MÉS QUE ESCULTURA. A banda de les escultures d’aquarel·la, a la mostra també s’hi poden trobar pintures realitzades sobre un llenç particular com és la fusta. Un material porós i en el que Garcia hi plasma traços d’aquarel·la que mostren parets de pedra. Unes parets de pedra on hi queden perfectament marcats els traços de l’aigua.

A més a més encara hi ha una peça més exclusiva, pintada sobre un sac de roba. Com la resta de quadres que acompanyen la mostra, aquesta particular creació està formada principalment per colors purs, opacs i on es veu encara més accentuada la feina de Garcia, ja que aconsegueix transformar una matèria tant aparentment poc sòlida en una gran peça d’art compacta.

ELS PUNTUALS. Un dels espais que crida més l’atenció és el que es troba situat al bell mig de la sala, on cinc puntals ostenten cinc fotografies. Aquests imatges han estat preses per la pròpia artista «les he obtingut fotografiant una de les escultures d’aquarel·la. Vaig fer fotografies des de dalt, per sota, pels costats… I aquest n’és el resultat», puntualitza Garcia. Aquestes imatges no només permeten veure el cromatisme de la mateixa peça sinó que «donen una visió completament diferent, on fins i tot hi podem trobar noves formes», clarifica Garcia.

PROCÉS CREATIU. «La casualitat m’agrada molt. Surt el que surt i a mi m’agrada», detalla Garcia. Una expressió que defineix la forma en què elabora les obres. D’entrada tot sorgeix a partir d’un dibuix, després poc a poc continua aprofundint a través de les aquarel·les.

És també aquesta forma de veure les coses el que va fer que en una fira de l’Armentera, copsés el canvi que experimentava una de les seves obres a mida que anava caient el dia. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li