Escudero reclama potenciar l’aeroport de Girona amb els diners de la taxa turística

0
1094

La polèmica taxa turística va centrar ahir un part dels parlaments del Dia Mundial del Turisme al Castell de Biart, a Masarac. En l’onzena edició d’aquesta celebració a les comarques gironines, el president de la Federació d’Hostaleria a Girona, Antoni Escudero, va qüestionar l’impost i el seu destí. Va ser després d’analitzar una temporada turística que ha comptat amb “un dels juliols dels pitjors anys” a causa de la climatologia.
En nom dels empresaris turístics, Escudero va demanar que el sector pugui intervenir en el destí de la taxa “ja que la vam acceptar amb condicions i no la veiem per enlloc”. Antoni Escudero va recordar que s’han recaptat 7,3 milions d’euros amb l’impost i va proposar que “amb aquesta quantitat es podria potenciar l’aeroport de Girona”. Per això el president de la Federació demana que “se’ns escolti per analitzar la funcionalitat de l’impost”.
Un altre argument que també es va esgrimir per part de l’amfifitrió del Castell de Biart, Antoni Escudero, va ser el del paper que juga actualment la Costa Brava com a destí turístic. Escudero va lamentar la pèrdua de visitants de la zona tot recordant èpoques en què “les terrasses i les discoteques eren plenes”. Segons ell, “la Costa Brava i tota la província de Girona ha perdut els seus orígens i hem deixat de ser atractius”. Per aquest motiu, el president de la Federació d’Hostaleria proposa canviar el model turístic per recuperar “el glamur” amb ports esportius luxosos i parcs naturals sense les restriccions actuals. També va carregar contra la llei de Costes dient que per culpa d’aquesta normativa “s’han tancat molts locals, discoteques i negocis que podrien haver continuat”.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li