Escudero i Lee, guardonats a la primera Nit dels Autònoms de PIMEC

0
2205

El dilluns 21 d’octubre es va celebrar la primera edició de l’esdeveniment a la Fundació Joan Miró de Montjuïc, a Barcelona. Els alt-empordanesos Antoni Escudero i Dídac Lee van ser reconeguts per la seva trajectòria empresarial com a treballadors autònoms


 

L’empresari jonquerenc Antoni Escudero i el figuerenc Dídac Lee van ser guardonats en la primera edició de la Nit dels Autònoms de Catalunya, organitzada el 21 d’octubre per la patronal catalana PIMEC. En el marc de l’acte es va fer un lliurament de sis premis en reconeixement de la trajectòria professional destacada dels autònoms, amb l’objectiu de fer visible l’activitat d’aquest col·lectiu com a factor clau en l’impuls de l’economia, la creació de riquesa i ocupació de Catalunya.

ELS PREMIATS. Durant l’acte, es va fer l’entrega de premis a persones autònomes destacades de cada província. Escudero va rebre el premi a la persona autònoma gironina, reconegut per la seva trajectòria com a autònom, emprenedor i un dels administradors del Grup Escudero de la Jonquera.

Durant el seu parlament, Escudero va dedicar el guardó al seu germà, Abel; la seva cunyada, Cisa, i la seva dona, Cati, afirmant que tots quatre, com a treballadors autònoms, han fet créixer el grup fins el que és avui dia: un conglomerat empresarial que compta amb tres supermercats, quatre restaurants, dos bufets lliures, un hotel, el celler de Castell de Biart, el setmanari HORA NOVA i el centre comercial Gran Jonquera Outlet & Shopping.

Per la seva banda, Dídac Lee va rebre el reconeixement a la trajectòria professional d’una persona autònoma. Amb més de 20 anys d’experiència en la creació de start-ups, ha fundat més de 15 empreses i és conseller delegat d’Inspirit, grup d’empreses tecnològiques i innovadores format per diferents companyies amb presència a Barcelona, Buenos Aires i Silicon Valley. Ha rebut el premi al millor emprenedor tecnològic per la Universitat de Cambridge i el Premi Nacional d’Internet de la Generalitat de Catalunya, i també ha estat reconegut per l’IESE com un dels 40 empresaris menors de 40 anys més influents.

El Gremi d’Instal·ladors del Baix Llobregat, Jaume Taulats (Tarragona), Montserrat Rossell (Lleida) i Anna Almécija (Barcelona) van ser els altres premiats.

REIVINDICACIÓ. El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, Chakir El Homrani, va dir en el seu discurs que «la figura de l’autònom és central en la nostra economia, ja que aporta valor afegit, creativitat i fortalesa, i és una de les figures més flexibles a un entorn canviant com és el del treball». També va destacar que «a l’estiu es va constituir, per fi, el Consell de Treball Autònom», del qual Autònoms PIMEC, entre altres entitats, n’és un dels impulsors.

En un dels altres parlaments, Josep González, president de PIMEC, va informar que «Autònoms PIMEC augmenta en nombre d’associats gràcies a la seva tasca a favor del col·lectiu». En aquest sentit, va felicitar el president, Miquel Camps, i tota la Junta Directiva, per totes les fites aconseguides. El gironí Josep Burgas, president del Col·legi d’Agents Socials de Girona, és membre de la junta directiva del col·lectiu.

A més, Camps va assegurar que a Catalunya hi ha 550.000 autònoms «i no es parla d’aquest col·lectiu, quan és part fonamental del teixit productiu d’aquest país». També va explicar que l’objectiu d’Autònoms PIMEC és donar visibilitat a la seva tasca i «que tot aquell que tingui talent faci el pas i perdi la por a fer-se autònom». 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li