Escrit el 2015, llegit el 3015

0
1010

La ciutat de Figueres ja té el seu llibre institucional, aquell que és motiu d’orgull per als veïns i que es regala o s’enduen els que vénen de fora. Es tracta de La maleta de Figueres, escrit per Joan Manuel Soldevilla amb fotografies de Josep Maria Dacosta. Essent qui són els seus autors, el resultat havia de ser molt singular. De fet, neix amb la voluntat d’oferir una mirada diferent de la ciutat i ho han aconseguit. La presentació pública de l’obra es va fer diumenge passat al recent estrenat auditori dels Caputxins.
D’entrada, el lector es troba amb una crònica datada l’any 3015 que comença així: “La troballa de l’anomenada ‘Maleta de Figueres’ ha comportat un veritable terratrèmol per a la nostra societat. La comunitat científica ha vist trontollar molts dels seus principis i hipòtesis, els historiadors s’han vist obligats a replantejar moltes de les seves formulacions i la majoria dels ciutadans han seguit amb passió totes les revelacions que es generaven a mesura que s’anaven desvelant els continguts de la maleta. Ningú sembla haver quedat indiferent davant del que ha estat qualificat com el descobriment més important del nou mil·lenni, i així ho demostren la repercussió i el seguiment que ha tingut la notícia en tots els mitjans terraqüis i interestel·lars”.

EL CONTINGUT. Soldevilla i Dacosta expliquen que “aquest és un llibre sobre Figueres, però no és un llibre com els altres. La bibliografia al voltant de la ciutat és àmplia i en ella trobem propostes literàries, ideològiques, personals, artístiques, visuals, històriques… mirades diferents des d’òptiques diverses, lectures que es complementen, totes respectables, totes lloables si les llegim i mirem atentament, totes indispensables en la forja d’un discurs sobre la nostra ciutat”.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li