Escoles pendents

0
897

Aquest curs no ha pogut ser i el vinent tampoc, però el nou CEIP Montserrat Vayreda de Roses sí que es podrà estrenar en el curs 2016/17. Les obres començaran després de l’estiu i el termini d’execució dels treballs és d’onze mesos, segons el Departament d’Ensenyament.
El director dels Serveis Territorials d’Ensenyament a Girona, Albert Bayot, no ha descartat que abans d’acabar el curs vinent ja es pugui estrenar el nou edifici. Ha declarat: “La programació és per al curs 2016/17, però, per exemple, a Blanes ja fa setmanes que hauríem pogut ocupar una escola i ens hem arribat a plantejar si ho fèiem pocs dies abans d’acabar el curs, perquè als alumnes de sisè els feia il·lusió, o si ja esperàvem al curs vinent.”
El CEIP Montserrat Vayreda té la nota negativa d’haver estat funcionant durant deu anys en unes instal·lacions de barracons. Les reivindicacions i les accions de protesta han estat intenses. Fa uns tres anys, amb una situació dramàtica a les finances de la Generalitat, el projecte va començar a desencallar-se tot i que la construcció no seria imminent. Un cop es va disposar de la partida pressupostària i quedava clara la ubicació del nou edifici van venir els problemes de tràmits, que han alentit encara més la col·locació de la primera pedra.
El CEIP Montserrat Vayreda es construirà al costat de la zona esportiva, concretament als terrenys de la Vinyassa. Va ser determinant, tot i que una mica accidentada, la construcció de l’accés al futur complex educatiu, el Vial Nord. Es tracta de la via directa cap als camps de la Vinyassa cedits a la Generalitat per a la construcció de la nova escola. El cost del centre serà d’uns 4 milions d’euros.
ceip carme guasch i darné. A Figueres el debat adormit sobre el futur de l’única escola de la ciutat en mòduls prefabricats es despertava just abans de les eleccions. L’ara alcaldessa en funcions i candidata de CiU, Marta Felip, anunciava una proposta ja consensuada amb el Departament d’Ensenyament. Es tracta de conservar l’edifici de l’antiga presó del carrer Sant Pau i a cada extrem aixecar construccions noves perquè facin la funció d’aularis. La presó vella s’habilitaria per als espais comuns de l’escola i en horaris no lectius es convertirien en espais per a les entitats de Figueres.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li